NED LAT u18 vrouwen wk2024 heerenveen 126
— © Peter MajolĂ©e

4 juli 202419:51

Door Jenny Goessens

De Internationale IJshockey Federatie (IIHF) organiseert opnieuw het Women's High Performance Camp

Vierumäki Finland, van 4 tot 10 juli 2024

IJshockey Nederland wordt vertegenwoordigd door speelsters van het Nationaal vrouwen en Vrouwen U18 team, evenals een coach, manager en referees van team Stripes.

Het programma van dit jaar is gericht op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en het verbeteren van communicatie, de deelnemers bestaan uit de top 16 landen bij de vrouwen.

Alle deelnemers krijgen intensieve training op dit gebied. Daarnaast worden communicatiemodellen geĂŻntroduceerd om de interactie tussen atleten, coaches en bonden positief te beĂŻnvloeden.

Een ander belangrijk aspect van het trainingskamp is strategische planning. Er zal individueel overleg plaatsvinden met de IIHF-landen om de uitdagingen die er spelen per land en in het kwalificatieproces voor de Olympische Winterspelen van 2026 te evalueren en te anticiperen op obstakels voor de Spelen van 2030. Naast theoretische training worden er ook uitgebreide trainingsmogelijkheden aangeboden op en naast het ijs.

Het is belangrijk voor ijshockey Nederland om een brede deelnemers groep te hebben aan het kamp. De deelnemerslijst is ervaren nationale speelsters Bieke van Nes en jonge talenten zoals Maylin Hooijmans, Bo Duijnhouwer en Robyn Verkaik. De U18 vrouwen bondscoach Frank Tijbosch en Manager Jenny Goessens zullen ook afreizen naar het IIHF Women's High Performance Camp.

1
— © FANFOTO (onderdeel van Media Groep Heerenveen)

Fabienne Gooijer en Karina Kozarova zullen team stripes vertegenwoordigen en een speciaal programma hebben gedurende dagen van het kamp.

Teammanager Nationale U18 vrouwenteam Jenny Goessens "Het kamp van dit jaar is mijn derde deelname aan zo’n evenement iedere keer een ander onderdeel. Ik ben erg enthousiast over de nieuwe inhoud, omdat eerdere deelnames meer werden gekenmerkt door sportieve aspecten en nu ook per land wordt gekeken waar wij verbeterpunten hebben. Ik vind de nieuwe focus op onderwerpen buiten het ijs interessant en toekomstgericht. Het geeft ons ook de kans om een intensieve dialoog aan te gaan met andere landen en van elkaar te leren."