25 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

De Jong terug bij Nijmegen

International Nick de Jong keert terug bij Nijmegen. De robuuste verdediger begon het seizoen bij Neuilly-sur-Marne in de tweede Franse divisie, maar keert deze week terug naar Nederland.

De Jong speelde in totaal vijf wedstrijden in Frankrijk, waarin hij vier assists op zijn naam bracht en 22 minuten op de strafbank doorbracht. De club van de Nederlandse international staat ongeslagen aan kop in de divisie. Zijn laatste wedstrijd speelde hij afgelopen zaterdag. Neuilly-sur-Marne won de ontmoeting met Montpellier met 2-3.

De komst van De Jong betekent een verdere versterking van de selectie van Nijmegen Devils. Eerder deze week werd de komst van de Canadees Mike Rice bekendgemaakt, terwijl vorige week Tom Yawney aan het team werd toegevoegd. Nijmegen behaalde afgelopen zondag tegen Den Haag het eerste punt van het seizoen.

De inmiddels 26-jarige Nick de Jong debuteerde eind jaren negentig in het eerste team van Nijmegen en speelde met uitzondering van een seizoen in Amsterdam zijn hele loopbaan in het Triavium. Enkele jaren geleden werd hij van aanvaller omgebouwd tot verdediger, in welke rol hij de afgelopen jaren ook verschillende kampioenschappen speelde met Oranje.

Afgelopen seizoen kwam hij in 31 wedstrijden voor Nijmegen Emperors tot drie goals en veertien assists, met 108 strafminuten. Met Nijmegen en Amsterdam won hij verschillende kampioenschappen en nationale bekers. Wanneer De Jong precies zijn rentree maakt bij Nijmegen is nog niet helemaal duidelijk.

Gisteren werd ook bij Geleen een transfer bekendgemaakt. De Amerikaan Joey Grasso werd naar huis gestuurd. De speler probeerde na enkele jaren afwezigheid een comeback te maken als ijshockeyprof, maar kon onvoldoende overtuigen in het team van coach Uli Egen. De Limburgse eredivisionist verwacht snel een vervanger aan te kunnen trekken.