Flyers dejong close 0809

11 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

De Jong terug naar Nijmegen

Nick de Jong keert terug bij Nijmegen. Hij wisselt terug vanuit Heerenveen, waar hij vorig jaar speelde. Devils heeft ook het contract met Brad Smulders met een jaar verlengd.

De Jong vertrok vorig jaar bij Nijmegen vanwege de komst van Frank Gentges als coach. Hij vond onderdak bij Heerenveen, waar hij in 38 wedstrijden tot zeven goals en 23 assists kwam. Goed voor de tiende plaats van de topscorerslijst van de Friese eredivisionist. De Jong speelde met uitzondering van korte periodes in Amsterdam en Heerenveen zijn hele loopbaan in Nijmegen.

De Jong zegt vertrouwen te hebben in het komende seizoen. ‘Het wordt een team dat voor de prijzen kan gaan en ik zou ook wel graag een vijfde kampioenschap willen. In 2006 toen we de titel pakten, was het een echt team. Dat is erg belangrijk. Je moet ook de spelers hebben die bereid zijn in het teambelang te denken. Dat Chris Eimers coach bij Devils is geworden is goed. Hij is eerlijk en weet wat-ie wil. Maar ik heb niet voor Devils gekozen vanwege hem. In Nederland is Nijmegen het enige team geworden waar ik zou willen spelen. Ik kies voor de uitdaging, niet voor het geld', aldus De Jong vanmorgen in De Gelderlander.

Brad Smulders was afgelopen jaar een belangrijke pion voor Frank Gentges in de eerste lijn van de club met TJ Sakaluk en Marco Postma. Vanwege een blessure miste de aanvaller een deel van de beker- en reguliere competitie. In 42 wedstrijden kwam hij toch nog tot zeventien goals en 41 assists, waarmee hij de nummer vier was op de Nijmeegse topscorerslijst. Smulders was ook enkele jaren een vaste keuze in Oranje, maar liet het afgelopen WK aan zich voorbij gaan.

Op dit moment is Smulders actief voor Gold Coast Blue Tongues. In negen wedstrijden produceerde hij al veertien goals en zestien assists voor dertig punten. Daarmee is hij voorlopig de topscorer in de Australische competitie met een flinke voorsprong op de nummer twee. Nijmegen is de vierde club in Nederland voor de uit Sarnia, Ontario afkomstige aanvaller. Eerder kwam hij uit voor Geleen, Heerenveen en Amsterdam.