AL TIL HAM 20191027 109

28 oktober 201907:35

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Op jacht naar halve finales

In de rubriek Dé Maandag zetten we wekelijks de stand van zaken in de Oberliga Nord, Beker van Nederland en Inter Region Cup op een rijtje. Trappers staat steviger op de tweede plaats, volgende week vallen de laatste beslissingen in de beker en Geleen is de koploper in de grensoverschrijdende cupcompetitie.

Oberliga I

Tilburg Trappers had gisteren voor de derde keer in vier wedstrijden overtime nodig om te winnen. Tegen Hamburg Crocodiles zorgde Kevin Bruijsten 50 seconden voor tijd voor de gelijkmaker en scoorde Max Hermens in de extra tijd het winnende doelpunt.

Lees hier de verslagen van zondag >>>

Oberliga II

In de stand loopt de achterstand van Tilburg op Herne door het puntverlies op naar drie punten. Herner EV won met 2-5 bij de nummer drie van de Oberliga Nord, Hannover Scorpions. Patrick Asselin en Dennis Thielsch hadden ieder twee doelpunten. Daardoor loopt Trappers tegelijkertijd twee punten uit op Hannover, dat nu met 19 uit 10 derde staat.

Oberliga III

Larry Suarez pakte weer een punt met Essen Moskitos. De oud-bondscoach van Oranje en zijn ploeg verloren echter in overtime van Hannover Indians met het winnende doelpunt van Arnoldas Bosas. Duisburg won in een doelpuntrijd duel (5-11) van Krefeld. Laatstgenoemde ploeg staat onderaan de ranglijst, Duisburg rukt op naar plaats vijf. Erfurt won het duel tegen Halle met 7-3 en boekte daarmee zijn tweede zege van het seizoen. Tenslotte was Leipzig met 2-5 te sterk voor Rostock.

Oberliga IV

Tilburg Trappers speelt volgende week op vrijdagavond thuis tegen Saale Bulls Halle en heeft op zondag een uitwedstrijd op het programma staan bij Essen. Die ploeg speelt op vrijdag uit bij Herne. De koploper heeft verder een uitwedstrijd in Duisburg op het programma staan.

Beker van Nederland I

In de Beker van Nederland werden dit weekeinde vijf wedstrijden gespeeld. Den Haag deed goede zaken door beide wedstrijden te winnen, waaronder gisteren in Tilburg, en daarmee zijn tweede plaats op de ranglijst vast te spijkeren. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil met Nijmegen en Geleen zeven punten, waardoor de Haagse ploeg niet meer ingehaald kan worden. Zelf kan de ploeg in theorie in punten nog wel Heerenveen achterhalen, maar op onderling resultaat is Flyers dan alsnog de nummer één. Dit betekent dat Heerenveen en Den Haag het thuisvoordeel hebben in de halve finales.

Lees hier de verslagen van zondag >>>

Beker van Nederland II

De vraag is dan natuurlijk wie de nummers drie en vier gaan worden. Dat zijn waarschijnlijk Nijmegen en Geleen die beiden nu op 12 uit 8 staan. Zoetermeer (4 uit 7) heeft nog een extra wedstrijd tegoed en kan in theorie nog op dertien punten komen. Komend weekeinde vallen de beslissingen. Nijmegen speelt vrijdag thuis tegen Zoetermeer en zaterdag uit bij Den Haag. Geleen heeft zaterdag een uitwedstrijd bij Panters op het programma staan en ontvangt op zondag Den Haag. Gelijkwaardig programma dus voor beide teams. De halve finales gaan tussen Heerenveen en de nummer vier en Den Haag tegen de nummer drie.

Inter Region Cup I

Slechts één wedstrijd in de Inter Region Cup afgelopen weekeinde. Geleen won met 2-10 bij Dinslaker Kobras. De Limburgers zijn daarmee direct de koploper in de competitie met zes punten uit twee wedstrijden en een beter doelsaldo dan Neuwied. Volgend weekeinde krijgt de competitie wat meer schwung met drie wedstrijden. Neuwied ontvangt Heerenveen, Diez-Limburg komt Leuven tegen Luik ontvangt Hamm. Daarmee hebben dan alle 12 deelnemende teams tenminste één wedstrijd gespeeld.

Lees hier de verslagen van zondag >>>

Beker van Belgi√ę I

Herentals herstelde zich van het verlies op zaterdag tegen Leuven door in eigen huis nipt van Luik te winnen, 7-6. Het winnende doelpunt werd vlak voor tijd gescoord door Mitch Morgan, die met twee goals en vier assists een belangrijke bijdrage leverde aan de zege. Ook Nathan Pancel tekende voor twee goals en vier assists. Namens Luik had Bryan Kolodziejczyk vier helpers en had Jessiko Bernard twee goals en twee assists.

Beker van Belgi√ę II

In de andere ontmoeting maakte Antwerpen het Leuven knap lastig. Chiefs scoorde vier keer in de tweede periode om uiteindelijk nipt met 3-4 te winnen. Adam Logozzo had een goal en twee assists. Anton Johansson een goal en een assist namens Phantoms.

Beker van Belgi√ę III

Leuven is uitgespeeld en wordt derde in de competitie. Alledrie de andere tams hebben nog wedstrijden op het programma staan. Luik ontvangt Mechelen en Antwerpen krijgt Herentals op bezoek. Luik staat op de ranglijst één punt achter Herentals in de strijd om de koppositie, Antwerpen staat drie punten achter Mechelen, maar Mechelen heeft een beter onderling doelsaldo.