48897652987 9f88366da2 k

11 november 201907:54

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Laatste tegenstander Oranje bekend

In DĂ© Maandag blikken we wekelijks terug op de wedstrijden van het weekeinde. In deze editie leren we wie de laatste tegenstander is van Oranje in Barcelona, wie de hoogste geplaatste Nederlander is op de topscorerslijst in de Oberliga Nord, wie de enige ploegen zijn in de Beneleague zonder puntverlies en hoe Daniel Sprong het er vannacht afbracht bij de San Diego Gulls.

Olympische Kwalificatie

Het speelveld voor het pre-Olympische kwalificatietoernooi in Barcelona met Oranje is bekend. Door de winst in de vorige ronde heeft Chinees Taipei zich als laatste geplaatst voor het toernooi. Naast Oranje zijn daar Mexico en Spanje de andere opponenten.

Lees hier meer over de Olympische Kwalificatie >>>

Oberliga I

Geen wedstrijd voor Tilburg Trappers op de zondag. De ploeg van Bo Subr begint daarmee aan zijn tweede week op rij als koploper in de Oberliga Nord. De Nederlandse deelnemer op het derde niveau in Duitsland staat weliswaar in punten gelijk met Herne, maar heeft een beter doelsaldo. Komende vrijdag staan de twee koplopers tegenover elkaar in Stappegoor.

Oberliga II

Max Hermens is op dit moment de hoogst geplaatste Nederlandse speler op de topscorerslijst in de Oberliga Nord met 25 punten in 13 wedstrijden. De deels in Zweden opgeleide forward heeft 7 goals en 18 assists. Mitch Bruijsten is de nummer zes op de lijst met 22 punten, waarvan veertien goals. Alleen Dominik Lascheid van Hamburg scoorde meer goals dit seizoen (15). Lascheit is met 26 punten de topscorer van de Oberliga Nord.

Beneleague I

Twee wedstrijden in de Beneleague gisteren. Den Haag won met ruime cijfers in Tilburg en Heerenveen won met een shutout in Herentals.

Lees hier meer over de wedstrijden van zondag >>>

Archieffoto: Robert Bos

Beneleague II

Het is nog vroeg in de Beneleague, maar Heerenveen is nog de enige ploeg zonder puntverlies. En technisch gesproken Mechelen, maar die ploeg kwam nog niet in actie in deze competitie. Met 6 uit 2 staat Flyers in ieder geval aan kop, gevolgd door Leuven met 5 uit 2 en Herentals en Den Haag met ieder 3 uit 2. Luik won zijn enige wedstrijd in overtime. Onderaan hebben naast Mechelen ook Zoetermeer, Antwerpen en Tilburg nog geen punten. Zij speelden allemaal pas Ă©Ă©n wedstrijd.

Inter Region Cup

De enige wedstrijd in de IRC ging tussen Luik en Hammer Eisbären en werd met 3-7 gewonnen door die laatste ploeg. Voor Hamm was het de eerste wedstrijd pas in deze competitie met twaalf teams. Bulldogs kwam drie keer in actie en verloor drie keer. Neuwied is op dit moment de koploper met 9 uit 3, gevolgd door Geleen met 6 uit 2. Dan volgen vijf teams met drie punten uit één of twee wedstrijden.

Lees meer over de Inter Region Cup in de Sunday Round-up >>>

Daniel Sprong

De San Diego Gulls begonnen slecht aan de competitie met een reeks nederlagen, maar wonnen vannacht hun vierde op rij. Tegen de San Jose Barracuda in de SAP Arena in San Jose werd het 3-1 in het voordeel van de ploeg van de in Amsterdam geboren aanvaller. Daarmee zijn de Gulls vooralsnog ongeslagen in november. Alex Dostie, Sam Carrick en Blake Pietila scoorden namens de Gulls. Sprong had vier schoten op doel en twee strafminuten, maar was niet betrokken bij de doelpunten. Vannacht komt de ploeg opnieuw in actie, dan tegen Stockton.