Nardo Nagtzaam Peiting

29 maart 202107:16

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Nagtzaam na overtime uitgeschakeld, Scorpions wint competitie

Geen ijshockey in Nederland dit weekeinde, dus in Dé Maandag vandaag aandacht voor het einde van het seizoen voor Nardo Nagtzaam en de zege van Hannover Scorpions die ervoor zorgt dat Trappers de ploeg niet meer kan achterhalen op de ranglijst.

Nardo Nagtzaam

Voor Nardo Nagtzaam en EC Peiting is het seizoen voorbij. Ook het derde duel in de best-of-five in de eerste ronde van de play-offs in de Oberliga Süd tegen Starbulls Rosenheim ging verloren. De Amerikaan Kyle Gibbons, vorig jaar nog voor Duisburg actief in de Oberliga Nord, had twee goals en twee assists in een 5-4 zege in overtime in het derde duel. De tweede overtimewinst op rij voor Rosenheim. Nagtzaam had twee assists in het duel en drie schoten op doel. Daarmee eindigt een merkwaardig seizoen voor de Nederlander, dat verschillende keren werd onderbroken vanwege corona. In de reguliere competitie haalde Nagtzaam wel de top tien van de topscorerslijst van de Oberliga Süd met 20 goals en 28 assists in 29 wedstrijden.

Oberliga I

Hannover Scorpions stelde zondag de eerste plaats in de reguliere competitie van de Oberliga Nord veilig door in overtime plaatsgenoot Indians te verslaan. Andy Reiss scoorde in de extra tijd het winnende doelpunt en de zeven overwinning op rij in de stadsderby voor Scorpions. Door de punten is Scorpions niet meer te achterhalen door Tilburg Trappers, dat zelf niet in actie komt vanwege een coronabesmetting.

Oberliga II

Vanwege problemen met de eigen ijshal maakt Rostock het seizoen af in de oude trainingshal van Hamburg Freezers. Daar werd dit weekeinde twee keer gewonnen. Op zondag was er een 4-0 overwinning op Hamburg, vooral dankzij een hattrick van Tom Pauker.

Saale Bulls Halle pakte de winst in de thuiswedstrijd tegen Erfurt met 5-2, waarbij Kyle Helms de twee treffers van Erfurt scoorde.

Herner EV won de uitwedstrijd bij Leipzig met 1-4. Patrick Asselin trof twee keer doel in dit duel. Hammer Eisbären was onderin de ranglijst met 5-3 te sterk voor Diez-Limburg Rockets.

Oberliga III

Omdat Tilburg Trappers en Hamburg Crocodiles beiden in quarantaine zitten, was er maar een beperkt programma in de Oberliga Nord. Komende dinsdag is er nog een programma. Daarna nog drie speelrondes en de play-offs beginnen. Volgens de huidige stand plaatsen Scorpions, Trappers, Saale Bulls, Crocodiles, Herne en Erfurt zich rechtstreeks voor de beslissende fase en gaan Leipzig, Indians, Rockets en Piranhas de voorronde spelen. Herford, Krefeld en Hamm vallen buiten de play-offs.

Nardo Nagtzaam