Thialf Icehockey Cup Trappers 201920 Diego Hofland

9 september 201907:53

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Oefencampagnes komen op stoom

In DĂ© Maandag kijken we wekelijks terug op het weekend dat net voorbij is. In deze editie vooral aandacht voor de oefenwedstrijden van Nederlandse clubs van zondag en voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Nederlandse spelers in het buitenland.

Kassel Huskies - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers had het na het prima optreden vorige week tijdens de Thialf Icehockey Cup een stuk moeilijker tegen Kassel Huskies uit de DEL2. Al na vijftien minuten stond de ploeg van Bohuslav Subr met 4-0 achter en uiteindelijk werd het 6-0 in het voordeel van de club waar ooit Tommie Hartogs nog een seizoen speelde. Na de 33e minuut vielen er verder geen doelpunten meer. Kevin Bruijsten kreeg nog een goede kans om voor een eretreffer te zorgen, maar zijn inzet werd gestopt door de doelman. Komend weekeinde speelt Trappers een dubbel tegen Duisburg in de verdere voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In Brabants Dagblad zegt coach Subr dat hij Trappers nog nooit zo slecht heeft zien spelen. 'Wat ik na de eerste periode heb gedaan? Naar onze bus gelopen om te kijken of de spelers er nog in zaten, haha. Maar serieus, het was belabberd. Ik heb nog geprobeerd iedereen wakker te schudden door een time-out aan te vragen toen we snel met 2-0 achter stonden, maar vervolgens kregen we binnen een minuut nĂłg twee tegentreffers.'

Hammer Eisbären - Select-4U Nijmegen Devils

Nijmegen Devils ging voor de tweede keer in het weekeinde onderuit tegen het in de Regionalliga West uitkomende Hammer Eisbären. Na de 2-8 van vrijdag werd het zondag 5-1 voor de Duitse tegenstander. Het enige Nijmeegse doelpunt kwam van de stick van Kayo van Zoest. Bij Devils ontbraken Raymond van der Schuit, Luke Zwartbol en Levi Houkes. Ook kampen een aantal spelers met griepverschijnselen. Tijdens de wedstrijd raakte Boris van Bergen geblesseerd. Hij is voorlopig uitgeschakeld. Nijmegen Devils oefent volgende week in eigen huis tegen Dinslaken Kobras. Het maakt deel uit van een speciale dag waarop het jubileum van Nijmegen wordt gevierd, inclusief een all star game met spelers uit het verleden van Nijmegen. Meer hierover later in de week.

Tilburg Trappers Beneliga - Zoetermeer Panters

Zoetermeer is met een overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen. Tegen het Beneligateam van Tilburg Trappers werd met 8-3 gewonnen. Nieuwkomer Ferenc Kocsis kwam tot scoren, evenals de teruggekeerde Dusam Kmec. Verder troffen Berry Donders (2), Jory Turpijn, Bas Tammerijn, Jay Huisman en Martijn Geerligs doel namens Zoetermeer. Donovan de Zwart, Wesley de Bruijn en Marvin Timmer waren de doelpuntenmakers namens Tilburg, dat na 35 minuten spelen nog met 3-2 voorstond.

Verder was er nog een 1-3 zege voor Herentals in Dinslaken. De oefenwedstrijden van twee andere Belgische deelnemers aan de Beneliga tegen het Franse Valenciennes hadden te maken met problemen. De Fransen stopten eerder al tijdens de eerste periode tijdens de wedstrijd tegen Luik en een dag later ging de ontmoeting met Mechelen helemaal niet door.

DVTK Jegesmedvék Miskolc - Dukla Michalovce

De nieuwe club van Mike Dalhuisen verloor dit weekeinde de laatste wedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen met 1-5 van het eveneens op het Slowaakse hoogste niveau spelende Miskolc. Samuel Chalupa scoorde het enige doelpunt namens Dukla. Daarmee heeft Michalovce de voorbereiding afgerond met vijf overwinningen en vijf nederlagen. Komende vrijdag om 17.30 uur wacht de ploeg de historisch eerste wedstrijd op het hoogste niveau in Slowakije.

HC DĂĽdingen - EC Bregenzerwald

De nieuwe club van Giovanni Vogelaar, EC Bregenzerwald, kende ook al een slechte generale repetitie op de voorbereiding op de seizoensstart. Tegen het in de Zwitserse derde divisie uitkomende DĂĽdingen werd werd liefst 5-0 verloren. Een excuus was de drukte rond de eigen ijshal rond vertrek vanwege het feestelijk terugleiden van het bergvee naar het dal en verschillende files waardoor Bregenzerwald wat laat aankwam bij de tegenstander in Zwitersland. Zaterdag komt Cortina naar Bregenzerwald voor de start van de reguliere competitie.

EC Peiting - ECDC Memmingen

Ook de nieuwe club van Nardo Nagtzaam, EC Peiting, kende een matig weekeinde. Op zondag werd met 5-2 verloren in Memmingen. Nagtzaam scoorde wel een van de twee goals van zijn club. Voorlopig is het nog wachten op het eerste succes voor de voorbereiding voor Peiting, dat zijn derde oefenwedstrijd speelde en voor de derde keer onderuit ging. Hier zijn wel hoogtepunten van de wedstrijd te zien >>>