U18 vrouwen tegen Belgie 2019

21 oktober 201908:08

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Oefenzege voor U18-vrouwen

In de rubriek Dé Maandag zetten we alle ontwikkelingen van het weekeinde helder op een rijtje. We zien dan een oefenzege voor de U18-vrouwen van Oranje, dat Tilburg oprukt naar de tweede plaats in de Oberliga Nord, dat Den Haag naar de tweede plaats klimt in de bekercompetitie en dat Neuwied als eerste ploeg in de Inter Region Cup twee zeges behaalde.

Nederlandse vrouwen U18

Esther de Jong scoorde maar liefst vier keer voor het Nederlands Vrouwenteam U18 in de oefenwedstrijd tegen het vrouwenteam van België afgelopen zondag. Het Nederlands team, dat zich voorbereid op het WK in eigen land, won met 2-5. Milly van Meerkerk scoorde de andere treffer namens de Oranjevrouwen.

Foto's: Facebook U18-vrouwen

U18 vrouwen tegen Belgie 2

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers won zondagmiddag in eigen huis in overtime van Hannover Indians dankzij een treffer van Diego Hofland. Daarmee klimt de Nederlandse club in de Duitse Oberliga naar de tweede plaats van de ranglijst in de Oberliga Nord. Alleen Herne heeft nog twee punten meer dan Trappers. Het was geen makkelijke wedstrijd voor Tilburg dat het zonder de geschorste Danny Stempher moest doen en ook Reno de Hondt zag uitvallen. Uiteindelijk kwam het echter toch goed dankzij een late gelijkmaker en daarna de goal in overtime.

Lees hier meer over alle wedstrijden van van zondag >>>

Foto: Arie Leeuwesteijn

AL TIL HIN 20191020 104

Tilburg Trappers II

Dat het geen makkelijke wedstrijd was, erkende ook Diego Hofland in een gesprek met Brabants Dagblad. 'We speelden nog maar met twee-en-een-halve aanvalslijn, dus we raakten behoorlijk vermoeid. Toch bleven we het proberen, al tikte de klok in ons nadeel. Bij zo'n overtime met ieder drie spelers is het echt fifty-fifty.'

Nick de Ruijter

Voor de wedstrijd nam Trappers afscheid van Nick de Ruijter, die vanwege blessureleed zijn loopbaan moest beëindigen.

Oberliga Nord I

Elders in de Oberliga Nord verloor Hannover Scorpions met 3-2 bij Leipzig, waardoor Trappers ondanks het verlies van één punt in eigen huis toch langszij kon komen in punten en dankzij het betere doelsaldo de tweede plaats kon overnemen. Patrick Fischer scoorde de winnende goal namens de Ice Fighters. Larry Suarez haalde met zijn Moskitos uit Essen een 1-5 overwinning bij Erfurt. Fred Caroll is de coach van Erfurt en Suarez en hij werkten tijdens een WK in Polen ooit samen bij Oranje. Koploper Herne won thuis met 6-2 van Krefeld, Rostock boekte een 5-3 overwinning op Hamburg en Duisburg was met 2-3 te sterk voor Halle.

Oberliga Nord II

De top drie in de Oberliga Nord is hetzelfde als vorige week, maar wel in een andere volgorde. Herne is koploper met 21 uit 8, Trappers en Hannover Scorpions volgen op twee punten, Leipzig is nummer vier met vijftien punten uit zijn acht wedstrijden. Rostock completeert de kop van de ranglijst met 14 punten. Onderaan is Erfurt de trieste lijstsluiter met pas drie punten. Dat geldt ook voor Krefeld, dat echter een iets beter doelsaldo heeft. Hamburg en Hannover Crocodiles hebben negen punten. Duisburg en Essen zijn iets geklommen op de ranglijst en staan nu op tien punten. Halle heeft er twaalf, waardoor de strijd op meerdere fronten spannend blijft.

Beker van Nederland I

Slechts één wedstrijd in de Beker van Nederland op zondag. Zoetermeer Panters won met 2-10 in Tilburg en boekte daarmee zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Voor Tilburg betekent dit de vijfde nederlaag op rij waarbij de tegenstander de dubbele cijfers haalde. Eerder in het weekeinde won Flyers twee keer en was er winst voor Den Haag in Nijmegen en tegen Tilburg. Daardoor is de stand in de bekercompetitie behoorlijk veranderd. Flyers blijft de riante koploper met 20 punten in zeven wedstrijden. Den Haag is nu opgerukt naar de tweede plaats met 13 uit 6. Nijmegen volgt op de derde plaats met 11 uit 6, terwijl Geleen 9 punten uit zeven wedstrijden heeft. Zoetermeer staat nu op 4 uit 6, terwijl Tilburg na zes wedstrijden nog puntloos is.

Beker van Nederland II

Alle teams hebben nog drie of vier wedstrijden te spelen, wat betekent dat nog veel kan veranderen op de ranglijst. Flyers heeft wel als eerste team op zeker de halve finales gehaald. Nummer vijf Zoetermeer kan hen niet meer inhalen op de ranglijst. Als de halve finales nu gespeeld zouden worden, zouden ze gaan tussen Heerenveen en Nijmegen en Den Haag en Geleen.

Inter Region Cup

De Inter Region Cup komt ook op gang. Neuwied won met 5-2 van Nijmegen en Geleen met 6-5 van Diez-Limburg. Dat betekent dat Neuwied nu de koploper is in de competitie met twee wedstrijden en twee overwinningen en dat Geleen en Heerenveen voorlopig de Nederlandse deelnemers zonder puntverlies zijn. Er zijn in deze competitie echter pas zes wedstrijden gespeeld in totaal, twee teams kwamen nog helemaal niet in actie, waardoor over de ranglijst verder nog weinig te zeggen valt. Anders dan eerder geschreven tellen alleen de onderlinge wedstrijden tussen Duitse teams en ploegen uit de Beneliga mee voor deze ranglijst. Niet de onderlinge wedstrijden in Duitsland of Nederland/België.

Beker van België

In België boekte Herentals op zondag een 6-0 overwinning op Mechelen om de koppositie in de competitie te behouden. Het was de vierde overwinning in vijf wedstrijden voor de regerende bekerkampioen. Luik won eerder in het weekend van Antwerpen en staat in punten gelijk met Herentals, maar met een nipt minder doelsaldo. Antwerpen wacht nog op het eerste punt, terwijl Leuven (9 punten) en Mechelen (6) de ranglijst van vijf teams completeren. Ook in België plaatst de top vier zich voor de halve finales van de beker.