Al Til Kre 20191201 101

2 december 201908:23

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Top vier in Oberliga wint op zondag

In Dé Maandag blikken we terug op het speelweekeinde met aandacht voor de Oberliga, Beneleague, Eerste Divisie en Nederlanders in het buitenland, waarbij onder meer Savine Wielenga weer doel trof voor de vrouwen van SDE. Daarnaast zijn er de nodige verschuivingen op de ranglijst in de Beneleague. De top vier in de Oberliga won zijn wedstrijden zondag.

Oberliga I

Tilburg Trappers boekte zondagmiddag in eigen huis alweer de zesde overwinning op rij. De ploeg pakte dit seizoen in alle wedstrijden minimaal één punt, met uitzondering van de uitwedstrijd bij Herner EV op 11 oktober. Mitch Bruijsten scoorde tegen de nummer laatst van de Oberliga Nord twee keer, eindstand 6-2.

Lees hier meer over de wedstrijden van zondag >>>

Foto: Arie Leeuwesteijn

Oberliga II

Achtervolger Herne scoorde twee keer in de slotfase van het duel tegen Erfurt om puntverlies te voorkomen. Met nog twee minuten te spelen stond de ploeg in de thuiswedstrijd op 2-2, maar Marcus Marsall zorgde er met zijn dubbelslag voor dat Herne geen schade opliep. Ook de nummers drie en vier op de ranglijst, Leipzig en Hamburg, wonnen hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk Essen en Duisburg. Voor Larry Suarez en Essen was het de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden. De derby van Hannover tussen Scorpions en Indians werd door eerstgenoemde gewonnen met 3-2, Julien Pelletier scoorde met zijn tweede van de avond de winnende goal. Hall won tenslotte de uitwedstrijd in Rostock met 1-4.

Beneleague I

Herentals ontsnapte zondagavond aan verlies tegen Den Haag. Mitch Morgan zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmaker en kort daarna voor het winnende doelpunt in overtime. Yoren de Smet scoorde drie keer voor Geleen in de 6-2 zege op Antwerpen en Jessiko Bernard leidde Luik naar een 2-4 zege in Leuven.

Lees hier meer over de wedstrijden van zondag >>>

Beneleague II

Dat zorgt voor de nodige verschuivingen op de ranglijst, die we hier sinds dit weekeinde weergeven als puntenpercentage vanwege het ongelijke aantal gespeelde wedstrijden tussen de clubs. De berekening is het aantal punten dat gehaald kan worden gedeeld door het maximale aantal punten dat gehaald had kunnen worden.

1. Unis Flyers Heerenveen 7-21 100,0%
2.Era Renomar Hyc Herentals 4-8 66,7%
3. Cairox Hijs Hokij Den Haag 7-13 61,9%
4. Microz Eaters Gelen 6-10 55,6%
5. Luik Bulldogs 5-8 53,3%
6. Zoetermeer Panters 4-6 50%
7. Select 4-U Nijmegen Devils 6-7 38,9%
8. Leuven Chiefs 5-5 33,3%
9. Mechelen Golden Sharks 3-3 33,3%
10. Antwerpen Phantoms 4-3 25,0%
11. Tilburg Trappers 5-0 0,0%

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen won op het hoogste niveau in Slowakije met Dukla Michalvce met 6-1 van Koliba Detva. Ville Korhonen scoorde drie keer voor de promovendus in de Tipsport Extraliga. Dalhuisen en zijn team staan nu op de zesde plaats in de competitie en dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, tegen de nummer twee Banska Bystrica.

Steve Mason

EHC Winterthur van international Steve Mason is niet bezig met een sterk seizoen. De ploeg verloor zondag de thuiswedstrijd tegen Langenthal met 1-4 en ziet de afstand naar een plek die recht geeft op de play-offs steeds verder op afstand raken. GCK Lions, dat op de achtste plaats staat in de competitie heeft 12 punten meer. Het doelsaldo van -46 vertelt ook een belangrijk deel van het verhaal, het is het slechtste doelsaldo op het tweede niveau in Zwitserland.

Nardo Nagtzaam

Ook voor Nardo Nagtzaam en EC Peiting was het geen goede zondag. In eigen huis werd met 1-6 verloren van het uit de DEL2 teruggevallen Deggendorfer SC. De Nederlander ontbrak overigens in de opstelling nadat hij vrijdag in de uitwedstrijd bij Füssen was uitgevallen vanwege een liesblessure. Het is nog niet duidelijk hoe lang de geboren Nijmegenaar niet in actie kan komen.

Oranjevrouwen

De Oranjevrouwen die uitkomen op het hoogste niveau in Zweden voor SDE boekten zondag een 0-3 overwinning op Linkopings. Savine Wielenga scoorde de eerste goal namens de ploeg en Kayleigh Hamers en Marée Dijkema hadden een assist op de tweede treffer van SDE. De ploeg doorbrak daarmee een reeks van twee nederlagen en staat met 27 punten uit 20 wedstrijden op de zesde plaats in de tien team tellende competitie.