2 november 202007:34

De Maandag: Trappers sluit af met zege

Tilburg Trappers sloot de voorbereiding op het nieuwe Oberliga-seizoen af met een tweede zege op Diez-Limburg. Nardo Nagtzaam was opnieuw op schot voor Peiting in de laatste oefenwedstrijd van zijn club richting de start van het seizoen.

Diez-Limburg Rockets - Tilburg Trappers 3-5

Tilburg Trappers heeft de voorbereiding op het nieuwe Oberliga-seizoen afgesloten met een 3-5 zege bij Diez. Het was de tweede overwinning voor de ploeg van Bo Subr in drie dagen tegen de nieuwkomer in de competitie. Bij Trappers had Mickey Bastings drie assists.

Net als vrijdag kwam Trappers eerst op achterstand om zich vervolgens naar een comfortabele zege te spelen. David Lademann gaf zijn ploeg na zes minuten spelen de voorsprong. Via Ties van Soest, Jordy Verkiel en Diego Hofland zorgde Trappers er echter voor met een 1-3 voorsprong de eerste pauze in te gaan.

Cheyne Matheson scoorde na de hervatting shorthanded de aansluitingstreffer, maar via goals van Danny Stempher en Kilian van Gorp liep Trappers weer verder uit, alvorens Phillipp Halbauer de eindstand op 3-5 bepaalde.

Trappers opent komende vrijdag de competitie met een uitwedstrijd bij Hannover Indians. De club hoopt nog altijd op een uitzondering vanuit de overheid om toch thuiswedstrijden in eigen hal te mogen spelen, maar dat is vooralsnog niet het geval.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam kent een sterke voorbereiding in het shirt van Oberliga SĂĽd-ploeg EC Peiting. De in Nijmegen geboren aanvaller leverde een belangrijke bijdrage aan de 10-2 overwinning op Landsberg, waarmee de club zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen afsluit. Nachtzaam had twee goals en vier assists en was daarmee betrokken bij meer dan de helft van de goals van zijn club.

Peiting trad met maar vijf verdedigers en negen aanvallers aan in de wedstrijd, waarin de ploeg na een doelpuntloze eerste periode gas geeft aan de start van de tweede doorgang en in een periode van zeven minuten uitloopt naar een 6-1 voorsprong om deze vervolgens verder uit te bouwen.

Peiting opent het seizoen komende vrijdag met een uitwedstrijd bij Memmingen Indians.