Reno de Hondt scoort namens Tilburg Trappers in het duel tegen Krefeld in maart 2021.
Reno de Hondt scoort namens Tilburg Trappers in het duel tegen Krefeld in maart 2021. — © Arie Leeuwesteijn

22 maart 202107:48

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Trappers wint, Nagtzaam door en Van Nes naar Colorado

Tilburg Trappers herstelde zich van het verlies van vrijdag en boekte een zege op Krefeld. Koploper Scorpions had een miraculeuze halve minuut nodig om Hamm de baas te worden, Nardo Nagtzaam plaatste zich voor de kwartfinales van de play-offs en Guus van Nes voor het eindtoernooi van de NCAA.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers won de thuiswedstrijd tegen Krefeld met 4-2. Reno de Hondt zorgde voor de basis met twee goals in de tweede periode. In het slotstuk kwam Krefeld twee keer terug tot op één doelpunt maar goals van Diego Hofland en Alexei Loginov zorgden ervoor dat Trappers de dertigste overwinning van de lopende jaargang binnenhaalde en zich daarmee comfortabel op de tweede plaats van de ranglijst blijft nestelen.

Tilburg Trappers II

Voor Diego Hofland was het zijn 32e doelpunt van het seizoen en zijn tiende punt in de laatste vijf wedstrijden. Voor Reno de Hondt waren het zijn eerste doelpunten in maart. Hij scoorde hiervoor voor het laatst op 21 februari. In totaal scoorde hij dit seizoen tot nu toe 19 keer. Alleen Diego Hofland en Kevin Bruijsten waren vaker trefzeker. Alexei Loginov scoorde zijn vijfde van het seizoen en zijn tweede in drie wedstrijden.

Oberliga I

De ontmoetingen tussen Herner EV en Hamburg Crocodiles en tussen Saale Bulls Halle en Herforder EV gingen gisteren onder invloed van corona niet door. Koploper Hannover Scorpions verslikte zich bijna in Hammer Eisbären en was de ploeg maar nipt met 5-4 de baas. In een opmerkelijke slotminuut kwam de koploper in de Oberliga Nord via Koziol eerst langszij, om vervolgens via Pietsch met nog drie seconden op de klok de winst naar zich toe te trekken. Twee goals in minder dan een halve minuut.

Diez-Limburg won met 2-5 in Rostock, terwijl Erfurt Hannover Indians met 4-1 de baas was. Tilburg heeft nog zes wedstrijden op het programma staan in de reguliere competitie. Komend weekeinde komt eerst Hannover Indians naar Tilburg. Twee dagen later reist Trappers af naar Hamm.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam en EC Peiting plaatsten zich zonder te spelen voor de hoofdronde van de play-offs. Op zaterdagmiddag bleek al dat Blue Devils definitief in quarantaine moest, waardoor de tweede ontmoeting ook niet gespeeld kon worden en Peiting dus doorgaat naar de kwartfinales van de play-offs. Tegenstander wordt Starbulls Rosenheim. De andere series gaan tussen Regensburg en Memmingen, Selb tegen Lindau en Höchstadt tegen Garmisch.

HK Poprad

Mike Dalhuisen ontbrak voor de tweede keer dit weekend in de opstelling van HK Poprad. Zijn ploeg verloor met 3-5 van Dukla Trencin.

Guus van Nes

De ploeg van Guus van Nes, Quinnipiac Bobcats, verloor zaterdagnacht de finale om het kampioenschap in de ECAC, maar werd uiteindelijk wel gekozen voor het eindtoernooi van de NCAA. In de eerste ronde van de West Regional in Loveland, Colorado speelt de ploeg volgende week tegen Minnesota State-Mankato Mavericks. Het zijn de nummers drie en twee in het westen die elkaar tegenkomen. De winnaar speelt tegen de winnaar van het duel tussen Minnesota (een andere universiteit uit dezelfde staat) en Omaha. Het is de zevende keer sinds 2002 dat de Bobcats uitgenodigd worden voor het belangrijke toernooi in de NCAA, het Amerikaanse college-ijshockey.