Al Til Hal 20200119 101

20 januari 202008:13

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: U18-vrouwen winnen in Keulen

In DĂ© Maandag zetten we de gebeurtenissen van afgelopen weekeinde in Oberliga en Beneliga op een rijtje, is er aandacht voor Daniel Sprong en voor de oefenwedstrijd van de U18-vrouwen in Keulen in voorbereiding op het WK in Eindhoven dat komend weekeinde begint.

Oberliga I

Tilburg Trappers leverde een puntje in thuis tegen Halle met een 5-4 overwinning in overtime. Danny Stempher scoorde het winnende doelpunt met zijn derde van de middag. Herne won uiteindelijk in reguliere speeltijd wel van Essen, waardoor de voorsprong van Tilburg op de ploeg uit het Roergebied afnam naar drie punten. Tilburg heeft echter nog altijd twee wedstrijden in de hand om de voorsprong verder uit te bouwen.

Meer over de wedstrijd in de Sunday round-up >>>

Foto: Arie Leeuwesteijn

Oberliga II

Tijdens de wedstrijd werd campagne gevoerd tegen de netten zoals die sinds het begin van dit seizoen aan de lange zijden hangen. Gisteren schreven we in de Game Day al meer over de petitie die de gemeente moet overhalen om de netten weg te halen. Doelpuntenmaker Danny Stempher geeft in Brabants Dagblad commentaar op de actie. 'Ik snap dat de supporters het vervelend vinden. Ze hangen daar niet voor niks. We hebben de laatste jaren regelmatig een supporter in de kleedkamer gehad van wie de wenkbrauw gehecht moest worden. Een flinke kerel kan daar best tegen, maar je wilt niet dat dit bij een kind gebeurt.'

Oberliga III

Herne kwam terug uit achterstand om uiteindelijk met 8-6 te winnen van Essen. De nummer drie van de ranglijst is nu Hamburg Crocodiles dat in eigen huis met 4-2 won van Hannover Indians. De Scorpions uit Hannover klommen naar de vierde plaats door een 3-2 zege na een shootout tegen Duisburg. Rostock Piranhas won in de kelder van de ranglijst met 4-3 in overtime van Erfurt. Nummer laatste Krefeld zorgde voor een kleine stunt door de uitwedstrijd in Leipzig met 2-3 te winnen. De Penguine doorbraken daarmee een serie van zes nederlagen op rij.

Beneliga I

Slechts een beperkt programma in de Beneliga dit weekeinde. Den Haag en Mechelen wonnen van Tilburg, Heerenveen was Nijmegen opnieuw de baas en Zoetermeer won de uitwedstrijd in Antwerpen zondagavond uiteindelijk in overtime via een treffer van Jared Henderson.

Lees meer over de wedstrijden van zondag in de Sunday Round-up >>>

Beneliga II

De ploeg met de minste wedstrijden (Luik) speelde er negen, het team met de meeste ontmoetingen (Tilburg) 14. Derhalve net als de afgelopen weken de stand in puntpercentage om de werkelijke verhoudingen weer te geven. Vooral de strijd om de laatste plekken in de play-offs lijkt spannend te worden. Het aantal wedstrijden wordt afgezet tegen dat van de koploper Heerenveen, die er 12 speelde met tussen haakjes het aantal wedstrijden in de hand.

1. Heerenveen 94,44 (0)
2. Herentals 75,76 (1)
3. Luik 74,07 (3)
4. Den Haag 66,67 (0)
5. Geleen 51,51 (1)
6. Leuven 50,00 (0)
7. Zoetermeer 48,48 (1)
8. Mechelen 45,45 (1)
9. Nijmegen 39,39 (1)
10. Antwerpen 19,44 (0)
11. Tilburg 00,00 (-2)

U18-vrouwen I

Het wereldkampioenschap in Eindhoven nadert met rasse schrede. Komende zaterdag worden de eerste wedstrijden al gespeeld. In voorbereiding speelde de Nederlandse ploeg dit weekeinde een oefenwedstrijd tegen Keulen, die met 1-2 werd gewonnen. De beide Nederlandse goals werden gescoord in de eerste periode, de tegengoal viel in de slotfase. Keulen haalde nog de doelman van het ijs, maar dat mocht niet baten. Oranje opent het WK zaterdagmiddag met een wedstrijd tegen Chinees Taipei.

Klik hier voor het kopen van toegangskaarten >>>

U18 Vrouwen Tegen Keulen

U18-vrouwen II

Een van de speelsters van de Nederlandse ploeg is Iris van Houten, die vorige week al in het nieuws kwam vanwege haar gouden medaille tijdens de Youth Olympic Wintergames in het Zwitserse Lausanne. Inmiddels is ze zich weer aan het opladen voor de volgende klus, het wereldkampioenschap in Eindhoven. Zij is tijdens het toernooi jarig, vertelt ze in een interview aan deze site. '‘Ik word op die dinsdag zestien. Het zou heel mooi zijn om juist op m’n verjaardag met mijn team wereldkampioen te worden.’

Lees het hele interview >>>

Daniel Sprong

De Anaheim Ducks hebben Daniel Sprong samen met Chase de Leo en Max Jones teruggestuurd naar de American Hockey League, Blake Pietila maakt juist de omgekeerde weg. Vanwege de All Star Game hebben de Ducks pas op 27 januari hun volgende wedstrijd. San Diego speelt voor die tijd nog drie wedstrijden, te beginnen komende dinsdag tegen Tucson Roadrunners. De San Diego Gulls wonnen hun laatste vijf wedstrijden. Sprong heeft twee punten in acht wedstrijden in de NHL. Namens de Gulls zit hij op 20 punten met zeven goals in 26 wedstrijden.

Eerste Divisie

Dordrecht Lions won zondagmiddag de uitwedstrijd in Breda met 5-6, met een winnend doelpunt voor Milan Boer. Amsterdam was met liefst 10-1 te sterk voor Tilburg. Opvallend daarbij is dat Tilburg tot de dertigste minuut van de wedstrijd het grootste deel van de ontmoeting op een voorsprong van 0-1 had gestaan.