Bulldogs De Smet 022019

24 mei 201918:01

Door Remco

De Smet stapt over van Luik naar Geleen

Microz Eaters Limburg heeft opnieuw een slag geslagen op de spelersmarkt. De club maakte bekend dat Belgisch international Yoren de Smet de overstap maakt vanuit Luik.

De 24-jarige Yoren de Smet speelde de afgelopen vier jaar in de Beneliga voor Luik Bulldogs. Afgelopen seizoen kwam de Smet in 27 wedstrijden in de Beneliga tot 11 goals en 18 assists. De in Leuven geboren aanvaller speelde een paar seizoenen in het buitenland. Zo was de Smet in het seizoen 2014-2015 speler van Tottenham Steam in de Canadese GMHL. De Smet genoot ook een deel van zijn jeugdopleiding in Finland alvorens terug te keren in zijn geboorteplek Leuven.

Op de website van de club reageert De Smet: ‚ÄėVadim Gyesbreghs is een vriend van mij en het is al jaren voor mij een droom om met hem samen te spelen en komend seizoen gaat dit dan eindelijk gebeuren, na vijf seizoenen Luik was ik toe aan een nieuwe uitdaging en in Geleen ga ik die uitdaging met beide handen aangrijpen.‚Äô

De Smet speelde ook vier WK‚Äôs voor de nationale ploeg van Belgi√ę en was captain bij de U20. Afgelopen seizoen ontbrak De Smet bij de Belgische ploeg die degradeerde in het Servische Belgrado.

Voor Luik is het opnieuw een speler die afscheid neemt. Eerder was al bekend dat Kai Willems en Kay Gielen de overstap naar Nijmegen maakten.

Foto boven artikel: Kurt Tops

De Smet in actie voor de Belgische ploeg tijdens het WK 2018 in Tilburg
De Smet in actie voor de Belgische ploeg tijdens het WK 2018 in Tilburg — © Marco Spelten