22 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

De Tussenstand: Den Haag

Lange tijd was het onzeker of Den Haag Wolves wel mee zou doen in de Eredivisie. Toen het definitieve jawoord werd gegeven ging het echter snel. Den Haag was de afgelopen weken zonder twijfel de actiefste club in de Eredivisie. Vanaf het moment dat IT-bedrijf Calco als hoofdsponsor werd vastgelegd is de selectie in hoog tempo samengesteld.

De nieuwe coach is een belangrijke factor. Alexander Jacobs was Ă©Ă©n van de drijvende krachten achter de herstart van Nijmegen onder de naam Emperors. Met een zeer bescheiden selectie haalde hij in het eerste seizoen de bekerfinale, terwijl hij in het tweede jaar de basis legde voor delandstitel van Nijmegen. Zelf stond hij echter niet met de kampioensbeker in handen omdat een al langer sluimerend conflict met het bestuur van Nijmegen hem zijn ontslag had gekost.

Bij Wolves mag Jacobs zich opnieuw bewijzen. Daartoe krijgt hij een naar het lijkt behoorlijk sterke selectie tot zijn beschikking. De ploeg werd versterkt met de terugkomst van spelers als Jan Jaap Natte (Amsterdam), James Easter (Heerenveen), Bas de Haan (Zoetermeer) en onder voorbehoud Tony Demelinne (Zoetermeer).

Ook kwam doelman Martijn Maghielse over van Heerenveen. Hij gaat samen met Peter Seton een goalie-duo vormen. Den Haag heeft daarmee een unicum in de Nederlandse eredivisie, namelijk geen buitenlandse doelman het komende seizoen. Voor Peter Seton een kans om zich terug te spelen in de selectie van het Nederlands team, terwijl Maghielse de kans krijgt de status van talent te ontstijgen.

Dat wil niet zegen dat er geen buitenlanders actief zijn in Den Haag. De club profiteerde optimaal van het bijna afhaken van Heerenveen. Terwijl de Friezen hun imports de wacht aan zegden, aarzelde Den Haag niet en legdeMatt Moore, John Gurskis en Lou DiMasi vast. Daarnaast werden ook Matt Armstrong, Brian Dillon en Chase Gallagher gecontracteerd. Een mix vanervaren en minder ervaren verdedigers en aanvallers moet de basis vormen voor een competitief seizoen.

Niet alle spelers bleven echter. De nieuwbakken international Jordy van Oorschot verliet Den Haag alweer na Ă©Ă©n seizoen. Hij speelt het komende jaarin Amsterdam. Andri Salomonson, Joy Turpijn, Jimmy Raats, Alan van Bentem en Tim Willis dragen in 2006-07 wel weer het shirt van de Wolves.

In totaal dus elf nieuwkomers bij Den Haag Wolves. Dat betekent ook automatisch dat veel gezichten van vorig jaar niet terug zullen keren in deHofstad. Dat betreffen echter vooral de imports van Den Haag. De selectie ziet er medio augustus 2006 echter sterker uit dan die van de afgelopen jaren en daarmee kan Wolves wellicht voor het eerst in vele jaren de play-offs halen. En misschien wel meer.