Nieuwe spelers: Max Hermens, Alexei Loginov

Verlengde spelers: Mickey Bastings, Mitch Bruijsten, Jonne de Bonth, Ryan Collier, Boet van Gestel, Kilian van Gorp, Max Hermens, Ivy van den Heuvel, Reno de Hondt, Ruud Leeuwesteijn, Ian Meierdres, Jordy van Oorschot, Danny Stempher, Jordy Verkiel, Giovanni Vogelaar.

Vertrokken spelers: Peter van Biezen, Bobby Chaumont, Levi Houkes, Ritchie van Hulten, Justin Larson, Martijn Oosterwijk, Shane McColgan, Bjorn Willemse.

Nog geen nieuws: Diederick Hagemeijer, Nick de Ruijter

De eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen voor Tilburg Trappers staat op de agenda voor zaterdag 2 september als de Moskitos uit Essen op bezoek komen in Stappegoor. Vlak voor de zomervakanties losbarsten in Nederland heeft Tilburg de selectie voor het komende seizoen al grotendeels op orde, al zijn er nog een aantal vraagtekens.

De club gaat bijvoorbeeld op zoek naar twee nieuwe buitenlanders, terwijl van captain Diederick Hagemeijer nog niet bekend is gemaakt of hij komend seizoen weer in actie gaat komen voor Trappers. Wel zijn met Peter van Biezen en Bjorn Willemse twee belangrijke spelers gestopt, terwijl Levi Houkes (Nijmegen) en Ritchie van Hulten (Eindhoven) voor een toekomst elders hebben gekozen. In het doel maakte de club bekend het contract met Martijn Oosterwijk niet te verlengen.

Doel: Ian Meierdres blijft de onbetwiste nummer één in het doel bij de kampioen in de Oberliga. Hij keepte de meeste wedstrijden in de play-offs. De club heeft afscheid genomen van de internationaal ervaren Martijn Oosterwijk en kiest voor de 20-jarige uit Dordrecht afkomstige Ruud Leeuwesteijn als tweede man.

Defensie: Alexei Loginov heeft een Nederlands paspoort en kan derhalve worden opgesteld zonder dat hij als import telt. De speler die in het verleden al veel successen behaalde in Tilburg vervangt de ervaren Bjorn Willemse die zijn schaatsen in de wilgen hangt. Verder blijft de defensie eigenlijk ongewijzigd, waarbij spelers als Kilian van Gorp, Jordy Verkiel en Giovanni Vogelaar weer een jaar meer ervaring op niveau op hun naam hebben. De 29-jarige Jordy van Oorschot blijft een belangrijke pilaar in de Tilburgse defensie.

Forwards: Justin Larson bleek een gouden greep als import. De Canadees was met 29 punten in zestien wedstrijden de topscorer in play-offs, maar keert komend seizoen niet terug. Eerder werd al afscheid genomen van Bobby Chaumont en ook Shane McColgan komt niet terug. Met het vertrek van Levi Houkes en Ritchie van Hulten levert Tilburg bovendien in de breedte in. Ook is nog niets bekendgemaakt over Diederick Hagemeijer die voor Trappers van zo’n groot belang is.  Wel blijven Mickey Bastings, Mitch Bruijsten, Ivy van den Heuvel en Danny Stempher. Daarnaast heeft de club zich versterkt met de talentvolle Max Hermens, die de laatste jaren in Zweden speelde. Daarnaast zullen er ongetwijfeld twee nieuwe imports komen.

Coach: Weinig succesvollere coaches in Nederland dan Bohuslav Subr. De geboren Tsjech debuteerde twee jaar geleden als hoofdcoach bij de senioren en haalde direct twee keer op rij het kampioenschap in de Oberliga binnen.