OKT Hun Ned2 viering overwinning

22 januari 201310:27

Door Joep Meijsen

Debuut Nagtzaam op lange baan

Het debuut van Nardo Nagtzaam in Oranje laat langer op zich wachten. De aanvaller van Mercyhurst University moet vanwege een blessure de rest van het seizoen aan zich voorbij laten gaan.

Dat is een tegenslag voor het Nederlands team, dat is begonnen met de voorbereiding op de Olympische Kwalificatie vanaf 8 februari in Bietigheim-Bissingen. Nederland moet het daar opnemen tegen Duitsland, Italië en Oostenrijk na de sensationele winst van de Oranje-ploeg in Boedapest eerder dit jaar.

Voor het eerst maakte ook Nagtzaam deel uit van de selectie van Oranje, maar de 22-jarige Nijmegenaar heeft een de meniscus in van zijn rechterknie gescheurd en komt de rest van het jaar niet meer in actie, zo meldt dagblad De Gelderlander.

Het was de tweede keer dat Nagtzaam op deze manier geblesseerd raakte in korte tijd. 'De eerste keer was het een grotere klap. Toen was ik op een kamp met NHL-team Washington Capitals vorig jaar juli. Ze vonden het jammer dat ze niet meer van me hadden kunnen zien. Uiteindelijk ben je weer volledig hersteld en gebeurt het nog een keer. Daar wordt je wel moe van.'

De ijshockeybond meldt ook dat Michael Brandasu vanwege een knieblessure niet geselecteerd kan worden. De in de Noorse competitie spelende Nederlander speelde anderhalf jaar geleden voor het laatst voor de nationale ploeg. Dat betekent dat de selectie van Oranje voor het toernooi in Bietigheim-Bissingen weer zal bestaan uit spelers uit de Nederlandse competitie. De coaching is in handen van het Boedapest succesvolle duo Barry Smith en Chris Eimers.