WK Krynica Ned Lit4

17 april 201408:08

Door Joep Meijsen

Definitieve selectie voor WK bekend

Bondscoach Chris Eimers heeft woensdagavond de definitieve selectie voor het wereldkampioenschap in Litouwen bekendgemaakt. De selectie telt vier debutanten.

Het gaat daarbij om verdediger Boet van Gestel van Tilburg en de aanvallers Nardo Nagtzaam (Mercyhurst), Joey Oosterveld (Heerenveen) en Maarten Brekelmans (Tilburg). Ten opzichte van het team van een jaar geleden ontbreken om verschillende redenen Raphael Joly, Ritchie van Hulten, Jan-Jaap Natte, Wesley Hendriks, Lars van Sloun, Mike Overweg, Reinier Staats en Deniz Mollen.

Nederland opent het wereldkampioenschap komende zondagavond tegen gastland Litouwen. In de dagen erna zijn Kroatië, Groot-Brittannië, Polen en Roemenië de andere tegenstanders van Nederland. IJshockey.com verzorgt live-audioverslagen van de wedstrijden van het Nederlands team en uitgebreide wedstrijdverslagen met reacties na de wedstrijden. Van in ieder geval de ontmoeting met de Britten zijn online videostreams te vinden.

Gastland Litouwen kreeg voor het wereldkampioenschap het goede nieuws dat de grote ster van het Litouwse ijshockey voor het eerst in negen jaar mee zal spelen. Het gaat daarbij om Dainus Zubrus, de aanvaller van de New Jersey Devils in de National Hockey League. Zijn team werd uitgeschakeld voor de play-offs en hij stelde zich beschikbaar voor selectie voor het WK in eigen land. Zijn laatste optreden op een WK was overigens in 2005 in Eindhoven.

Het kampioenschap wordt gespeeld in de Siemens Arena in Vilnius, een zeer moderne arena die bijna negenduizend toeschouwers kan herbergen. De Siemens Arena is gebouwd in 2004 en was eerder al de speellocatie van een wedstrijd in de KHL tussen St. Petersburg en Kazan. Ook werd er in 2009 al een WK ijshockey gehouden. Toen kwamen op wedstrijden van de thuisploeg ruim zevenduizend toeschouwers af.

Selectie Nederland

Doel: Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk
Verdediging: Jordy van Oorschot, Nick de Jong, Jurryt Smid, Jeffrey van Iersel, Erik Tummers, Dax van de Velden, Boet van Gestel
Forwards: Steve Mason, Ivy van den Heuvel, Diederick Hagemeijer, Nardo Nagtzaam, Mitch Bruijsten, Kevin Bruijsten, Marco Postma, Tony Demelinne, Ronald Wurm, Joey Oosterveld, Levi Houkes, Maarten Brekelmans, Joy Turpijn.