SPLT3215

2 september 201816:04

Door Joep Meijsen

DEG met winst op TeamNL naar derde plaats

TeamNL kan met opgeheven hoofd vertrekken bij de Thialf Icehockey Cup. De ploeg verloor de strijd om de derde plaats van DEG, maar hield de schade beperkt tegen de sterke tegenstander uit de DEL.

Vooraf hadden veel mensen verwacht dat TeamNL het erg lastig zou gaan krijgen tegen de tegenstanders uit de hoogste Duitse liga. Die teams zijn langer in voorbereiding, hebben veel buitenlanders rondschaatsen en spelen twee niveaus hoger. Zaterdagavond maakte TeamNL indruk met een spannende wedstrijd tegen Krefeld die uiteindelijk na penaltyshots werd verloren.

In het eerste deel van de wedstrijd van zondag speelde TeamNL opnieuw uitstekend mee. Deze keer tegen Dusseldorf, dat toch beschikt over iemand als Alexandre Picard die meer dan 250 wedstrijden in de NHL heeft gespeeld en verschillende spelers die vorig jaar nog in de sterke SHL in Zweden speelden.

Lange tijd stond er slechts een stand van 1-0 op het scorebord door een goal van Philip Gogulla, maar TeamNL kreeg hier en daar best kansjes om daar nog iets aan te doen. De Duitse ploeg speelde het duel echter vooral erg professioneel uit. Het team liet de puck rondgaan en profiteerde ervan dat de benen van de spelers van TeamNL zwaarder werden.

Echt weggespeeld werd TeamNL echter niet. Doelman Ruud Leeuwesteijn maakte een prima indruk in het net en de schade bleef uiteindelijk beperkt tot vier tegengoals. Daarmee komt een einde aan het toernooi voor TeamNL, maar kan met tevredenheid worden teruggekeken.

Straks de finale tussen Bremerhaven en Krefeld.

Later meer...

Foto's: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)