De eerste wedstrijd in de serie, afgelopen vrijdag in Stappegoor, was een doelpuntenspektakel, waarin Trappers de Duitsers een lesje leerde in snel ijshockey en afronding. Dat herhaalde zich op zondagavond in Neder-Beieren niet. Deggendorfer SC speelde defensief een stuk beter en wist zelf op belangrijke momenten toe te slaan. Daarmee gaat de serie dus tenminste door tot het volgende weekeinde en wordt op zijn vroegst op vrijdag beslist in Duitsland. Het derde duel wordt dinsdag in Tilburg gespeeld.

Deggendorf kwam na elf minuten spelen op voorsprong via een goal van Curtis Leinweber en vijf minuten later profiteerde de ploeg van een overtreding van Alexei Loginov. Deze keer was het de andere import van Deggendorf, de erkende Oberliga-scherpschutter Kyle Gibbons, die raakschoot van afstand. Daarmee keek Tilburg ineens tegen een 2-0 achterstand aan, een stand waarmee beide teams uiteindelijk voor het eerst in het duel de kleedkamer op konden zoeken.

De tweede periode telde geen goals, maar wel een harde check op center-ice met Parker Bowles van Tilburg als belangrijkste slachtoffer. Vroeg in de slotperiode sloeg Leinweber voor de tweede keer toe om er zelfs 3-0 van te maken, al antwoordde Tilburg niet vee later via Kilian van Gorp om de marge terug te brengen tot twee goals. Enkele minuten voor tijd dacht Trappers zelfs de aansluitingstreffer te hebben gescoord, maar de goal werd uiteindelijk afgekeurd.

Dichterbij kwam Trappers niet meer, dat daarmee de derde uitwedstrijd op rij verloor in de play-offs. De ernst van de blessure van Bowles, die niet meer terugkeerde op het ijs, is nog niet duidelijk. 

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn