Hys vanbentem stace 1213

29 december 201220:42

Den Haag eindigt 2012 als koploper

Hijs Den Haag sluit het jaar af als koploper van de Eredivisie. Den Haag won ruim met 3-12 van Amsterdam G’s. Stace van Bentem had twee goals en drie assists voor Hijs.

De drie voorgaande ontmoetingen in de Eredivisie beloofde al weinig spanning in de Jaap Edenhal. Den Haag won de drie wedstrijden met een doelsaldo van 27-3. Amsterdam kwam voor 173 toeschouwers wel verrassend op voorsprong. Al na 26 seconden scoorde Rocco van Hoorn de openingstreffer. Voor de 18-jarige aanvaller was het zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Amsterdam mocht vier minuten genieten van de voorsprong alvorens Raphael Joly de gelijkmaker noteerde. Nog voor de thee liep Den Haag uit naar een beslissende 1-5 voorsprong. Vlak na de pauze ging Den Haag verder met scoren. Via Nico Sachetti en Alan van Bentem breidde Den Haag de score uit naar 1-7. Bill Horton wist halverwege de periode nog wat terug te doen voor de ploeg van Ron Berteling.

In de laatste periode trapte Den Haag weer op het gaspedaal. Uiteindelijk bepaalde Brandon Campos zes minuten voor tijd de eindstand op 3-12. Voor Den Haag scoorden Campos, Joly en de gebroeders van Bentem allen tweemaal. John Versteeg wist voor Amsterdam in de derde periode te scoren.

Volgende week vrijdag mag Den Haag weer aan de bak. Friesland Flyers komt dan op bezoek in de Uithof. Amsterdam mag tegelijkertijd in eigen huis aantreden tegen Tilburg Trappers.