Hys natte skate 1112

17 februari 201223:37

Door Joep Meijsen

Den Haag en Geleen doen goede zaken

Den Haag bracht Tilburg Trappers vrijdagavond de grootste nederlaag van het seizoen toe en klom daarmee weer naar de eerste plaats in de poule. Geleen won de doelpuntrijke zespuntenwedstrijd in Amsterdam en verstevigt daarmee de koppositie in de andere poule.

Hijs Den Haag - Tilburg Trappers

Jan-Jaap Natte schoot drie keer raak in de 7-1 overwinning van Den Haag tegen rivaal Tilburg. Daarmee neemt Den Haag weer een voorsprong op de mini-ranglijst van de tussenronde.

Het was de grootste nederlaag van het seizoen tot nu toe voor Trappers. De ploeg van Theo van Gerwen verloor eerder dit seizoen twee keer met 5-1 van respectievelijk Geleen en Heerenveen, maar moest nu dus een marge van zes doelpunten toestaan.

Den Haag trad nog steeds aan zonder de zieke TJ Caig, de nog geblesseerde Marcel Bruinsma en ook zonder Alan van Bentem, maar was toch grote delen van de wedstrijd heer en meester op het ijs en boekte dan ook een verdiende overwinning. In de eerste periode mocht Jan-Jaap Natte shorthanded alleen door op doelman Ian Meierdres, waarbij de international uit Rotterdam geen fout maakte.

Die voorsprong werd door de Haagse formatie in de tweede periode uitgebreid via Marco Postma en John Gordon naar een comfortabele 3-0. Tilburg heeft dit jaar de neiging om in de derde periode wedstrijden naar zich toe te trekken, maar de tweede goal van Jan-Jaap Natte al vroeg in de slotperiode maakte een einde aan die ambitie. Shorthanded redde Ivy van den Heuvel elf mminuten voor tijd nog de eer van Tilburg, maar via goals van Tony Demelinne, James Easter en Jan-Jaap Natte liep Den Haag in de laatste tien minuten uit naar een forse overwinning.

Amsterdam Capitals - Geleen Eaters

De zespuntenwedstrijd in Amsterdam leverde vrijdagavond vijftien doelpunten op, waarvan elf voor Geleen Eaters. Ronald Wurm had twee goals en een assist voor Amsterdam, terwijl David Burgess twee goals en twee assists oppikte voor de winnende ploeg.

Wie te laat aankwam in de Jaap Edenhal, liep de kans al veel gemist te hebben. Voor bijna driehonderd toeschouwers was de openingsfase van de wedstrijd wel erg doelpuntrijk. In de eerste zes minuten van de ontmoeting van de zespuntenwedstrijd werd ook zes keer raakgeschoten. Aan het eind van de eerste periode stond de teller al op acht.

De wedstrijd telde dubbel in de stand vanwege de sneeuw van twee weken geleden waardoor de ontmoeting tussen deze ploegen in de Jaap Edenhal moest worden afgelast. Deze keer opende Akim Ramoul al na 26 seconden de score en ruim een minuut later was het al de beurt aan Ian McDonald om de startende Amsterdamse doelman Jacob van Duin te kloppen. Capitals moet het voor de rest van het seizoen stellen zonder de voor de rest van het seizoen geblesseerde Dax van de Velden, terwijl ook Evander Hansen en Robin Swart ontbraken op het appèl bij Amsterdam.

Joey Oosterveld deed iets terug voor Amsterdam, alvorens Kay Gielen en Ronald Wurm het net wisten te vinden. Door goals van Lars van Sloun, Ryan Burkholder en Lars Engwegen groeide de voorsprong van Geleen echter nog voor het einde van de eerste periode uit tot een comfortabele. Toen Michael Looby er in de tweede doorgang 7-2 van maakte, wisselde Chris Eimers zijn doelman Sami Heinonen in voor Rowan Delil.

Shawn Collymore en David Burgess bouwden vervolgens de voorsprong verder uit alvorens Ronald Wurm zijn tweede van de wedstrijd scoorde. De slotperiode telde daarna nog drie goals, Collymore en Burgess wederom voor Geleen, terwijl John Versteeg namens Amsterdam nog een goaltje meepikte.