Final Four2018 Den Haag Geleen tweede goal Den Haag goalie hinder 2018

24 februari 201823:13

Den Haag en Heerenveen op herhaling

De finale om het Nederlandse kampioenschap wordt een herhaling van de bekerfinale. In de tweede halve finale won Den Haag met ruime cijfers van Geleen om een plek in de eindstrijd veilig te stellen. Jurryt Smid had twee goals en twee assists in de uiteindelijke 6-0 zege. Fabian Schotel pakte de shutout.

Wie de eindstand van 6-0 op het scorebord leest, die zou denken dat Geleen door Den Haag van de mat is geveegd. Dat was echter, zeker in de eerste twee periodes, zeker niet de realiteit van de wedstrijd. Eaters gaf de kersverse bekerkampioen prima partij, maar verzuimde een aantal uitstekende kansen te converteren. Het dichtstbij een goal was in de eerste periode Lars van Sloun, die oog in oog met Fabian Schotel weliswaar de keeper wist te kloppen, maar uiteindelijk de puck via het ijzerwerk weer terug het ijs op zag stuiteren.

Final Four2018 Den Haag Geleen redding Delil R vd Schuit 2018
— © Marco Spelten (Actiefotografie.nl)

Met Fabian Schotel is direct de naam van een van de uitblinkers aan de kant van Den Haag genoemd. De goalie van Oranje verrichtte een aantal prima saves en gaf daarmee zijn ploeg alle kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Eaters mag echter ook zichzelf verwijten dat het er niet in slaagde om tenminste enkele van de kansen om te zetten in doelpunten. Dat was een belangrijk verschil met Den Haag, dat in de eerste periode al uitliep naar een 2-0 voorsprong en de zege daarna met drie goals in de tweede periode veilig wist te stellen. Den Haag sprong veel beter om met de kansen en boekte daarmee een ruime zege.

Final Four2018 Den Haag Geleen Schotel zonder helm 2018

Den Haag kwam na bijna acht minuten spelen op voorsprong via een goal van Jurryt Smid. Zijn inzet verdween via de handschoen van Rowan Delil in het net. Twee minuten voor het einde van de eerste periode werd Levi Smeets naar de strafbank gestuurd vanwege een te hoge stick en het was Smid die de puck inbracht, die via Donny van Musscher over de lijn verdween. Eaters vond dat daarbij de goalie gehinderd werd, maar de twee teams verdwenen toch met een stand van 2-0 in het voordeel van Den Haag van het ijs voor de eerste pauze.

Final Four2018 Den Haag Geleen Pataky glijdt op Delil 2018

Smid speelde ook een rol bij het derde doelpunt van de Haag. Ook deze viel op de powerplay en was Raymond van der Schuit die van dichtbij kon binnentikken. Van der Schuit scoorde tien minuten later ook de 4-0, deze keer shorthanded. Met zijn teamgenoot Donny van Musscher op de strafbank werd Van der Schuit door Jeffrey Melissant keurig in stelling gebracht. Een van de drie assists voor Melissant in de wedstrijd. Melissant schoot niet veel later zelf ook nog een raak met een hard schot voor de 5-0.

Final Four2018 Den Haag Geleen kans Pellegrims 2018

De derde periode bracht daarna nog weinig spektakel. Michael Sterkens nam de plaats in van Rowan Delil in het doel bij Eaters en verrichtte een aantal meer dan prima reddingen. Hij hoefde alleen nog te capituleren op de tweede treffer van Jurryt Smid, waardoor de finale zondag om 15.00 uur definitief werd. Den Haag tegen Heerenveen. Kaarten zijn te koop via Ticketpoint, de stream is live te zien via IJshockey Nederland.