Hijs uithof overzicht stadion 1011

3 juni 201409:50

Door Joep Meijsen

Den Haag in actie voor toekomst

Voorzitter Harry Vlaardingerbroek van de vereniging Hijs spreekt donderdag de gemeenteraad van Den Haag toe. De club hoopt op veel ondersteuning van leden op de publieke tribune.

Vlaardingerbroek maakt gebruik van de zogenoemde spreektijd burgerij en voert het woord namens alle 22 verenigingen die gebruik maken van de ijsbaan. Het water staat de ijssporten in Den Haag aan de lippen door aangekondigde forse huurverhogingen door ijsbaan de Uithof. Het is zelfs volstrekt onzeker of de ijsbaan komend najaar de deuren ĂĽberhaupt opent, waardoor de toekomst van het ijshockey in Den Haag op het spel staat.

'De vergadering begint om 19.30 uur en we willen zoveel mogelijk (ouders van) leden op de publieke tribune in Hijs-shirt! Voordat de vergadering begint willen wij om 19:00 uur zoveel mogelijk publiek verzamelen op het spui plein om de stem van de gedupeerde te laten horen. Dit is ons laatste kans dus het is van groot belang dat iedereen komt om de vereniging te steunen', schrijft de vereniging op Facebook.

De gemeente stelt zich vooralsnog passief op in de discussies over de Uithof. De baan is geen eigendom van de gemeente en subsidie voor de ijsbaan zelf is geen onderwerp van discussie.