Flyers bruijsten k skate away 1314

24 januari 201423:18

Door Joep Meijsen

Den Haag in slotminuut langs Trappers

Den Haag scoorde twee keer in de slotfase tegen Tilburg om een 3-2 zege te boeken. Flyers rekende in eigen huis met 8-2 af met Herentals.

Den Haag keek voor 1500 toeschouwers in het eigen stadion lange tijd tegen een achterstand aan. In eerste instantie was het Josh Prudden die Tilburg op de powerplay op voorsprong zette. Nadat Jordy van Oorschot na ruim zes minuten spelen in de tweede periode de gelijkmaker scoorde, was het direct Diederick Hagemeijer die de regerende bekerkampioen opnieuw op voorsprong zette.

In een aantrekkelijke, bij vlagen heen- en weer golvende wedstrijd zonder al te veel straffen bleef de 1-2 lange tijd op het scorebord staan. Uiteindelijk was een straf tegen Peter van Biezen wegens hooking de kans waarop Den Haag had gewacht. Het goudhaantje Raphael Joly nam de goal voor zijn rekening. Daarna leek de wedstrijd op overtime af te stevenen. Na een time out van coach Hyrsky om zijn team een adempauze te geven was het Gregg Collins die Den Haag naar de overwinning schoot.

Voor 1250 toeschouwers scoorde Kevin Bruijsten drie keer in de 8-2 zege op Herentals. Andere doelpuntenmakers namens Flyers, dat in de tweede periode uitliep naar een beslissende 6-2, waren Shawn Collymore, Brent Janssen, Levi Houkes (2) en Valentijn Bouten. Ben Vercammen en Craig Voakes wisten Martijn Oosterwijk te passeren.

Zondagmiddag komen Flyers weer in actie. Tegenstander is dan Dordrecht Lions. Tijdens de wedstrijd moet een nieuw record met de Teddy Bear Toss voor het goede doel worden gevestigd.