Hys natte skate 1112

20 november 201223:11

Den Haag is Geleen ruim de baas

Den Haag boekte in eigen huis een zeer ruime overwinning op landskampioen Geleen. Jan-Jaap Natte keerde terug in de opstelling van Hijs met drie goals in de 10-1 overwinning.

Daarmee keerde Geleen feitelijk weer terug op aarde na de toch wel verrassende dikke winst in eigen huis op zondag tegen Heerenveen, waarmee de halve finale van de beker werd bereikt. Hoewel Eaters nog wel via David Burgess na elf minuten spelen op voorsprong kwam, domineerde de thuisploeg de ontmoeting eigenlijk vanaf het begin.

Na de treffer van Burgess mochten echter zowel Luca Heutmekers als Mike
Forgie de strafbank opzoeken van het scheidsrechtersduo Sven Bergman en Ramon Sterkens. Daarvan profiteerde de Haagse ploeg optimaal met goals van Nico Sacchetti en Jan-Jaap Natte. De Rotterdammer keerde net als Brandon Campos en Jordy van Oorschot terug in de opstelling bij Den Haag.

Eaters moest het doen zonder Akim Ramoul en Lambert Keulen en incasseerde in de tweede periode liefst zes treffers. Natte (2), Ronald Wurm, Nick de Jong, Marco Postma en AJ Mikkelsen namen de goals voor hun rekening. Daarmee was de wedstrijd meer dan beslist en maakte doelman Sami Heinonen plaats voor Rowan Delil.

De jonge Geleense goalie incasseerde in de slotperiode nog treffers van Levi Houkes en Nico Sacchetti die ervoor zorgden dat Den Haag, in een te lege Uithof, uitliep naar dubbele cijfers. Voor Den Haag is er maar pauze tot vrijdag als de ontmoeting in eigen huis met Eindhoven op het programma staat. De Limburgers hebben een dag langer rust en reizen op hun beurt zaterdag af naar Eindhoven.