Trappers vs Hijs 091212

9 december 201223:01

Den Haag klopt Trappers in Tilburg

Den Haag boekte zondagavond een overwinning in overtime op Tilburg, waardoor de ploeg uit de Hofstad op punten weer gelijk staat met Trappers. Friesland Flyers wist te winnen in Geleen en Eindhoven klopte in eigen huis Herentals.

Tilburg en Den Haag kwamen elkaar voor de tweede keer in zes dagen tegen in Stappegoor en opnieuw was het Den Haag dat als winnaar uit de bus kwam. Beide teams staan komende dinsdag opnieuw tegenover elkaar in wat dan de beslissende derde wedstrijd is in de halve finale van de beker.

Den Haag werkte in de laatste dertien minuten van de wedstrijd een 4-2 achterstand weg en Ayron Mikkelsen scoorde in overtime de winnende treffer in een wedstrijd waarin Tilburg zo’n beetje vanaf het begin tot tien minuten voor het einde op voorsprong had gestaan. Mickey Bastings opende na nog geen drie minuten spelen de score, op assistentie van de verrassend snel teruggekeerde Diederick Hagemeijer.

Diezelfde Bastings schoot na een kwartier ook de tweede goal binnen. Den Haag wist via Nico Sachetti kort na de hervatting van het spel in de tweede periode voor het eerst op het scorebord te komen en goals van Dale Weise en Jordy van Oorschot zorgden ervoor dat Tilburg met een 3-2 voorsprong de slotperiode in ging.

Daarin was het eerst Timothy Coffman die Trappers een riantere uitgangspositie gaf, maar treffers van opnieuw Sachetti en ex-Trapper Raphael Joly brachten de score weer in evenwicht, zodat Mikkelsen in overtime het bonuspunt de bus naar Den Haag in kon schieten.

Martijn Oosterwijk pikte een shutout op in het duel tussen Geleen Eaters en Friesland Flyers. Het team van Andy Tenbult slaagde er niet in het net achter de geboren Groninger te vinden. Aan de andere kant van het ijs capituleerde Sami Heinonen één keer. Zo’n beetje vanaf de openingsfaceoff in de tweede periode scoorde Kevin Bruijsten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Geleen was de afgelopen weken wat richting Flyers opgeschoven en had met een overwinning duidelijk aansluiting gevonden bij de Friezen. Door de zege van de ploeg van Chris Eimers is het gat nu weer zes punten. Eindhoven staat vijfde op weer zeven punten van Geleen. Kemphanen wist in eigen huis met 3-2 te winnen van Herentals, dat op zijn beurt nu weer vijf punten achter Eindhoven staat.

Eindhoven had opnieuw de pas 16-jarige Thomas Jeukens op doel staan, die slecht twee tegengoals toestond in een wedstrijd waarin vooral in de tweede periode de nodige straffen werden uitgedeeld na een opstootje. Eindhoven won de wedstrijd in de slotperiode, waarin de ploeg via Bob Teunissen en Marc Donders uitliep naar een 3-1 voorsprong.

Matt Crowell zorgde niet veel later voor de aansluitingstreffer, maar zelfs een dubbele powerplay in de slotminuut was niet voldoende voor Herentals om overtime uit het vuur te slepen. In de eerste periode hadden Jan Bohac en Mitch Morgan het net gevonden. Eindhoven mag dinsdag naar Geleen voor de beslissende derde wedstrijd in de andere halve finale van de beker.