Hys joly skate close 1213

13 oktober 201300:54

Door Joep Meijsen

Den Haag klopt Trappers opnieuw

Den Haag toonde zich zaterdagavond voor de tweede keer in drie weken tijd te sterk voor Tilburg Trappers. Greg Collins had de winnende goal in de 3-2 zege.

Daarmee was de uitslag dezelfde als twee weken geleden tijdens de wedstrijd om de Ron Bertelingschaal, al werd die ontmoeting in Stappegoor afgewerkt. Bij Den Haag debuteerde de ervaren Alex Henry in de opstelling, maar de ploeg moest het stellen zonder de naar huis gestuurde David Nicholat. Henry speelde in een lijn met Jordy van Oorschot.

Trappers op zijn beurt miste Jonathan Zion. De verdediger liep vorige week tegen een blessure op. Nick Broadwater kreeg van coach Paul Gardner de start in de wedstrijd, waarin uiteindelijk zijn tegenpool Tomas Pek werd uitgeroepen tot man-of-the-match.

De meeste goals in de wedstrijd vielen in de openingsfase. Na nog geen vijf minuten spelen was het Marco Postma die de thuisclub op voorsprong bracht. Lang kon Den Haag geen feest vieren, want Josh Prudden schoot zijn ploeg vijftig seconden later alweer op voorsprong.

De Haagse handen in het achthonderd koppige publiek konden echter weer vijftig seconden later omhoog toen Raphael Joly weer doel trof tegen zijn oude club. De Nederlands-Canadese goaltjesdief stond op de juiste plek om een scherpe pass van Jan-Jaap Natte af te ronden met een simpel schot.

Ook in de tweede periode vielen de goals in een kort tijdsbestek. Eerst was het Greg Collins die de Haagse voorsprong verder vergrootte, maar Mickey Bastings zorgde ruim een minuut later alweer voor de aansluitingstreffer, waardoor het spannend bleef in de Uithof.

Met een schot op de paal in de derde periode was Trappers nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar uiteindelijk moest Trappers, net als Flyers elders in het land, de ongeslagen status opgeven. Daardoor zijn er in het tweede speelweekeinde van de competitie al geen ‘perfecte’ teams meer.

Den Haag speelt zondag nog de uitwedstrijd in Geleen. Tilburg heeft voor komende vrijdag de thuiswedstrijd tegen Herentals op het programma staan.