Hys joly skate close 1213

16 november 201222:32

Door Joep Meijsen

Den Haag neemt ruim afstand van GĂ‚s

Den Haag zette met een krappe selectie toch redelijk eenvoudig een enorme stap richting de halve finale van de beker. De ploeg van Alexander Selivanov won in eigen huis met 6-0.

Daarmee wordt de wedstrijd van zaterdag in Amsterdam waarschijnlijk weinig meer dan een formaliteit. De wedstrijd stond onder leiding van een duo dat bestond uit Jeffrey den Ridder en de Deense scheidsrechter Jens Gregersen. Ook de Deense linesman Jimmi Riison was actief in de wedstrijd. Nederland houdt deze week een uitwisseling met Denemarken. Het arbitrale kwartet deelde slechts acht strafminuten uit in de wedstrijd.

Bij Amsterdam debuteerde Brennan Poderzay als doelman. Bij Den Haag ontbraken vanwege blessures een aantal spelers, waardoor er slechts veertien spelers op de sheet stonden, twee goalies, vijf verdedigers en zeven forwards. Tomas Pek hield aan Haagse kant zijn net schoon, terwijl Poderzay pas in de derde periode meerdere keren werd gepasseerd.

Den Haag kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong via Raphael Joly, vroeg in de tweede periode werd de leiding verdubbeld door een treffer van Nico Sachetti. Een dubbelslag van Levi Houkes en treffers van Ronald Wurm en Marco Postma bezegelden het lot van Amsterdam in het slothoofdstuk van de ontmoeting.

Beide teams staan zaterdagavond om zes uur weer tegenover elkaar. Dan in de Jaap Edenhal. Die avond worden ook de eerste wedstrijden gespeeld van de serie tussen Tilburg en Dordrecht. De winnaar van die serie speelt dus waarschijnlijk tegen Den Haag. De andere halve finale gaat dan tussen de winnaars van de series tussen Eindhoven en Den Haag 2 en Heerenveen en Geleen.

De overige series worden op zaterdag en zondag gespeeld in een best-of-two. De halve finales hebben de traditionele opzet van een best-of-three. De finale wordt dit jaar wederom in Tilburg gespeeld.