Flyers Hys 181213

19 december 201308:56

Den Haag opnieuw te sterk voor Flyers

Den Haag heeft voor de tweede keer in enkele dagen tijd gewonnen van Heerenveen. Deze keer was het team van Dave Hyrsky in Thialf met 5-6 te sterk voor Flyers.

Afgelopen vrijdag klopte Den Haag de Friese tegenstander al met 6-3. Den Haag pakt daarmee een marge van zes punten op Heerenveen in de strijd om de tweede plaats op de ranglijst. Flyers heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld dan Den Haag.

Flyers kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong. Dankzij goals van Brent Janssen en Nick de Jong stond Heerenveen binnen anderhalve minuut ruim voor. Nog voor het einde van de periode had Den Haag dit echter al meer dan goedgemaakt. Alex Henry, Raphael Joly en Alan van Bentem zorgden ervoor dat bij het eerste rustsignaal de stand 2-3 was in het voordeel van de Haagse formatie.

Den Haag gaf die voorsprong in het restant van de wedstrijd niet meer prijs, hoewel het scoreverloop spannend genoeg was. Joey Oosterveld bracht de marge vier minuten voor tijd nog terug tot 5-6, maar Flyers slaagde er niet in om nog een gelijkmaker af te dwingen. Voor die tijd scoorde Raphael Joly zijn tweede van de wedstrijd en wisten ook Les Reaney en Marco Postma tot scoren te komen. De tegengoals kwamen van de sticks van Nick Kuiper en Shawn Collymore.