Kemphanen vs Hys scorebord

1 februari 201422:51

Door Joep Meijsen

Den Haag scoort tien keer in periode

Den Haag scoorde in de eerste periode van de uitwedstrijd in Eindhoven liefst tien keer. De eindstand kwam uiteindelijk uit op 2-13. Tilburg boekte ook voor de tweede keer in twee dagen een dikke zege, 1-9 in Dordrecht.

Den Haag kende een wel erg succesvolle eerste periode in de wedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen. Het team van Dave Hyrsky scoorde in twintig minuten tijd liefst tien keer. De rest van de ontmoeting eindigde in 2-3 in het voordeel van de Hagenaren. Les Reaney nam drie goals voor zijn rekening, Olivier Leenders twee, terwijl ook Ronald Wurm, Jurryt Smid, Alex Henry, Jan-Jaap Natte, Stace van Bentem, Marco Postma, Gregg Collins, Raphael Joly en Alan van Bentem meevierden in het doelpuntenfeest. De tegentreffers werden gescoord door Niels Oerlemans en Kayo van Zoest. Voor laatstgenoemde was het zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Dordrecht kende een slechte generale voor de belangrijke ontmoeting met Herentals van zondagavond. Trappers liep in de tweede en derde periode uit naar een ruime 1-9 zege. Diederick Hagemeijer voegde drie treffers toe aan zijn totaal, terwijl ook Ivy van den Heuvel, Josh Prudden, Aaron Lee, Bob Teunissen, Will Colbert en Ritchie van Hulten aan hun statistieken werkten. De enige Dordtse treffer kwam van de stick van Clinton Pettapiece.

Foto: Roel Louwers