Den Haag kampioen 2022
— © Joep Meijsen/IJshockey.com

6 maart 202217:45

Door Joep Meijsen

Den Haag sleept ook landstitel in de wacht

UltimAir Hijs Hokij Den Haag heeft een week na de bekerwinst ook de landtitel in de wacht gesleept. De ploeg van Chris Eimers won in een spannend duel op de Vechtsebanen in Utrecht met 4-3 van Unis Flyers Heerenveen. Ex-Flyer Ronald Wurm scoorde met zijn tweede van de middag het winnende doelpunt.

De finale om het landskampioenschap was een herhaling van de eindstrijd om de beker van een week geleden en was een beetje een spiegelbeeld. Wederom was de wedstrijd tot de slotseconde spannend, wederom was het verschil tussen de twee ploegen minimaal en wederom trok Den Haag uiteindelijk aan het langste eind. Daarmee pakt Den Haag de nationale dubbel, een week voor het begin van de play-offs in de Beneleague die volgende week van start gaan.

De Haagse ploeg kende de best mogelijke start. Een relatief onschuldige gespeelde puck werd door Jasper Kick achtervolgt, die 29 seconden na de eerste face-off de Friese doelman Oosterwijk wist te verschalken voor de vroege voorsprong. Tegen het einde van de eerste periode was het echter Heerenveen dat de voorsprong te pakken had. Bij de eerste powerplay van de wedstrijd was het Roope Nikkila die met een perfecte pass voorlangs Jasper Nordemann in stelling bracht, die eenvoudig kon binnenschuiven. Op de volgende powerplay was het weer raak. Kevin Nijland was de succesvolle schutter.

Het duel werd uiteindelijk in de tweede periode beslist. Daarbij vielen bijna alle goals in een cluster. Eerst was het de beurt aan Den Haag om gebruik te maken van de powerplay. Binnen 30 seconden was eerst Ronald Wurm succesvol met een man meer op het ijs en daarna Adam Logozzo. Ineens stond Den Haag weer op voorsprong. Heel lang duurde dat echter niet. Minder dan een minuut later kogelde Trevor Hunt vanaf de blauwe lijn binnen voor de 3-3.

Dat leek ook de stand richting de tweede pauze, maar daar dacht Ronald Wurm anders over. De 34-jarige aanvaller prikte een rebound achter Martijn Oosterwijk voor wat uiteindelijk het winnende doelpunt in het duel zou blijken te zijn. De derde periode was spannend, Flyers nam het doel van Brett Magnus veelvuldig onder vuur, Den Haag kreeg kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar uiteindelijk bleef het spannend tot de slotfase.

Flyers kreeg nog een uitgelezen kans in de slotminuut met een powerplay, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker af te dwingen, zodat Den Haag voor de tweede keer in een week een hoofdprijs in ontvangst mocht nemen.

Delen