37200891095 af7a103917 z1

30 september 201701:52

Den Haag start met ruime zege/ mist hindernis Tilburg

Den Haag is de bekercompetitie begonnen met een ruime 6-1 overwinning op een verzwakt Eindhoven. Alan van Bentem nam drie goals voor zijn rekening in de goedgevulde Uithof. In Tilburg speelde mist de thuisclub parten tegen Berlijn en werd de wedstrijd gestaakt.

Hijs Hokij Den Haag - Eindhoven Kemphanen

De uitslag had ruimer uit kunnen vallen in het voordeel van Den Haag als de ploeg wat zorgvuldiger was omgesprongen met de kansen. Aan de andere kant slaagde Kemphanen erin om het ook Fabian Schotel af en toe knap lastig te maken tijdens het duel voor ruim 1500 toeschouwers. Feitelijk was dat een knappe prestatie van de Eindhovense ploeg, die met slechts twaalf veldspelers naar Den Haag was afgereisd.

'We missen negen spelers, waarvan drie vanwege een schorsing uit het vorige seizoen en zes geblesseerden. Voor de defensie had ik eigenlijk maar twee spelers en van de jongens die er wel waren zijn er een aantal nog erg jong. Dan mag je in zo'n eerste wedstrijd niet veel verwachten', vertelde coach Larry Suarez van Kemphanen na de wedstrijd. 'Als we compleet zijn, hebben we genoeg kwaliteit om het iedere tegenstander lastig te maken', is zijn overtuiging.

Bij Den Haag ontbrak de Zweed Viktor Gibbs Sjödin nog, hij is nog niet gearriveerd, maar verder kon coach Chris Eimers beschikken over een complete selectie, inclusief de nieuwkomers Oliver Pataky, Donny van Musscher en Jurryt Smid. Laatstgenoemde liet tijdens de wedstrijd weer een aantal keren zien dat hij tot de best schaatsende ijshockeyers van Nederland behoort en het fijn is om hem weer terug te zien op de ijsbaan. Ook de jonge Jay de Ruiter speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd, die hij bekroonde met een doelpunt en de status van Man of the Match.

Den Haag begon beter aan de wedstrijd en kreeg na ruim vijf minuten spelen de eerste powerplay. Hierin regende het kansen, maar vooral Pataky had het vizier in zijn eerste competitiewedstrijd voor Hijs nog niet op scherp staan. Dat gold wel voor Alan van Bentem die door Smid keurig werd aangespeeld en met een goed schot de score opende.

Ook de volgende powerplay was weer erg gevaarlijk. Echter puckverlies van Smid in het aanvalsvak stelde Kayo van Zoest in staat er met de schijf vandoor te gaan en aan de andere kant van het ijs doelman Schotel te verschalken voor de gelijkmaker. Het was echter toch nog Den Haag dat als laatste lachte in de openingsperiode. Jasper Kick en Maurice van der Schuit stelden Van Bentem in staat om van dichtbij zijn tweede van de avond te scoren.

Kemphanen had in de openingsfase van de tweede periode wellicht het betere van het spel, maar het was Den Haag dat in de tweede doorgang het duel uiteindelijk definitief naar zich toetrok. Halverwege de wedstrijd zorgde Raymond van der Schuit voor de derde Haagse treffer en anderhalve minuut later was het de beurt aan Alan van Bentem om nog een keer het net achter Deniz Mollen te vinden.

Daarmee was het duel feitelijk gespeeld. Een mooie combinatie van Jeffrey Melissant en Raymond van der Schuit bood Jay de Ruiter de kans om de puck in het open net te schuiven voor zijn eerste officiële doelpunt en zeven minuten voor tijd bepaalde Joey Oosterveld de eindstand op 6-1.

Eindhoven heeft weinig tijd om te herstellen. Zaterdagavond wacht in eigen huis al de ontmoeting met Den Bosch, een wedstrijd die meetelt voor de Beneliga. Den Haag komt pas volgende week vrijdag weer in actie. Dan komt Zoetermeer op bezoek in de Uithof.

Archieffoto: Robert Bos (Flickr)

Trappers vs Berlin Bruijsten in de mist

Tilburg Trappers - Preussen Berlin

De ontmoeting tussen Tilburg en Berlijn duurde vrijdagavond slechts vijftien minuten. De wedstrijd werd daarna gestaakt vanwege te veel mist boven het ijs, waarbij ook een onderbreking geen soelaas bood. De stand op het moment van staken was 2-1 in het voordeel van Tilburg dankzij goals van Kevin Bruijsten en Nardo Nagtzaam.