Hys houkes celebrate 150313

23 oktober 201323:15

Den Haag te sterk voor Dordrecht

Den Haag heeft de eerste wedstrijd na de terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk gewonnen. Op woensdagavond was de ploeg van Dave Hyrsky met 6-3 te sterk voor Dordrecht.

pan style="">Voor 450 toeschouwers in Dordrecht greep de thuisclub het initiatief. Dan Koudijs opende al na een minuut spelen de score. Tegen de tijd dat de vaardige Nederlandse-Canadees zijn tweede goal van de periode scoorde, na negen minuten, had Levi Houkes voor de gelijkmaker gezorgd.

De tweede periode was daarna echter voor Den Haag, dat met drie goals in iets meer dan vier minuten spelen het initiatief in de wedstrijd terugpakte. Levi Houkes, Raphael Joly en Tony Ras kwamen allemaal tot scoren. Vlak voor het einde van de periode strooide Ronald Wurm nog extra zout in de wonden van Dordrecht door de 2-5 voor zijn rekening te nemen.

Marco Postma breidde de Haagse voorsprong na enkele minuten in de slotperiode nog verder uit, voordat Jeroen van den Broek nog iets terugdeed namens Dordrecht. Bij Den Haag ontbrak Wesley Hendriks in de opstelling, terwijl daar wel de naam van Guido Vols te zien was.