Jesse Gabrielle Den Haag introductie

22 oktober 201921:30

Door Joep Meijsen

Den Haag trekt Canadees Jesse Gabrielle aan

Cairox Hijs Hokij Den Haag heeft zijn derde import aangetrokken. Het gaat om de 22-jarige vleugelaanvaller Jesse Gabrielle, die het seizoen begon in Slowakije.

Gabrielle vertrok op eigen verzoek bij HK Nitra, waar hij in vier wedstrijden voor een goal en een assist had getekend. De 22-jarige aanvaller brengt een mooi CV mee naar Den Haag. Zo speelde hij 277 wedstrijden op het hoogste jeugdniveau in Canada met 123 goals en 105 assists alleen al in de reguliere competitie.

Zijn prestaties bij Brandon Wheat Kings zorgden ervoor dat hij door de Boston Bruins in 2015 werd gedraft in de vierde ronde. Na zijn tijd in de jeugdcompetitie werd de forward als prof gestald bij de Providence Bruins, het AHL-team van Boston. Daar speelde hij verdeeld over drie seizoenen 25 wedstrijden. Daarnaast kwam hij uit voor verschillende teams in de ECHL waar hij in totaal 36 wedstrijden speelde.

Veel plezier beleefde hij daar niet aan, vertelt Gabrielle op de website van Den Haag. 'Toen ik op professioneel niveau speelde in Noord-Amerika was mijn plezier in het spelletje weg. Ik wilde niet met tegenzin gaan spelen, dus ik beëindigde mijn contract met de Boston Bruins en wilde stoppen met spelen.'

Hij kwam echter in Australië terecht. 'Daar speelde ik met goede spelers, een goede coach en voor geweldige fans. Daar heb ik mijn passie voor het spel opnieuw gevonden. Ik wist weer waarom ik ooit was begonnen met ijshockeyen. Omdat het leuk is.'

Dat plezier hoopt hij in Den Haag verder te beleven. Hoofdcoach Chris Eimers van Hijs is in ieder geval in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. 'Jesse is een veelzijdige speler.We waren op zoek naar een goalscorer en denken die in Jesse te hebben gevonden. Ik verwacht dat hij zijn bijdrage in de productie voor het team gaat leveren.'

Gabrielle is de derde nieuwe import voor Den Haag dit seizoen. Goalie Brett Magnus en verdediger Doug Rose zijn de andere twee nieuwe aanwinsten vanuit het buitenland. Met het aantrekken van Gabrielle maakt Den Haag gebruik van de mogelijkheid dit seizoen om een derde import aan te trekken.

De club hoopt Gabrielle speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijden begin november tegen Nijmegen en Geleen. Komend weekeinde komt hij nog niet in actie.

Lees meer op de website van Hijs Hokij Den Haag >>>

Foto: Website Den Haag