Hys vanbentem highfives 1213

23 februari 201422:26

Door Remco

Den Haag verovert tweede plek

Op de laatste speeldag van het seizoen vielen twee beslissingen. Den Haag legde in een rechtstreekds duel met Heerenveen beslag op de tweede plek. Geleen won van Eindhoven waardoor Kemphanen als laatste eindigde.

Heerenveen – Den Haag

Heerenveen en Den Haag gaven de 1500 toeschouwers in Thialf een mooie preview van de halve finale van de play-offs. Heerenveen moest vandaag in reguliere speeltijd winnen om de tweede plaats en daarmee thuisvoordeel te behalen voor de halve finale. Beide ploegen zouden dan evenveel punten hebben, maar Flyers zou in dat geval tweede worden op basis van het onderlinge resultaat.

In de eerste periode golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. De eerste treffer viel echter pas in de tweede periode. Na 28 seconden schoot Gregg Collins de puck achter Martijn Oosterwijk: 0-1. Flyers kwam daarna sterk terug en was de bovenliggende partij in deze periode. Heerenveen kwam in de 34e minuut langszij via een treffer van Kevin Bruijsten, maar verzuimde om vaker te scoren.

Een fout van Andrew Krelove in de derde periode zorgde voor de beslissing. Den Haag profiteerde en Alan van Bentem rondde de Haagse uitbraak af.

Herentals – Tilburg

Ook de andere deelnemers van de play-offs ontmoetten elkaar op de laatste speeldag. Vooral de penningmeester van Herentals was vanavond een tevreden man. Maar liefst 1065 mensen kwamen naar de ijsbaan van Herentals. Net als in Thialf zagen ook de mensen in Herentals een spannende ontmoeting. Tilburg won met 3-4 dankzij de winnende treffer van Aaron Lee vier minuten voor tijd.

Het speelschema voor de serie tussen Herentals en Tilburg is al bekend en staat op de website van de NIJB. Tilburg begint a.s. vrijdag met een thuiswedstrijd. Volgende week zondag staat de tweede wedstrijd in Herentals op het programma.

Geleen – Eindhoven

Eaters Geleen en Eindhoven Kemphanen probeerden elkaar de rode lantaarn toe te spelen. Uiteindelijk trok Geleen aan het langste eind. De Limburgers wonnen in eigen huis met 4-3. Vooral de lijn met Ramoul, van Sloun en Gielen was op dreef. Zij zorgden in de tweede periode voor drie doelpunten en een 4-2 voorsprong na veertig minuten.

Eindhoven kwam via Nick Verschuren nog terug tot 4-3 in de laatste periode, maar Geleen hield verder stand. Daarmee eindigt Geleen op een zesde plek en is de rode lantaarn definitief voor Kemphanen. Beide ploegen zullen elkaar weer ontmoeten in de Larry van Wieren cup.