31 juli 200600:00

Door Joep Meijsen

Den Haag versterkt team

Den Haag Wolves heeft twee nieuwe imports aan de selectie toegevoegd. Het gaat om de Canadezen Brian Dillon en Chase Gallagher, respectievelijk een verdediger en een aanvaller.

Beide spelers zijn oude bekenden van elkaar. Ze kwamen aan het begin van deze eeuw beiden uit voor de Huntsville Wildcats in de Ontario Provincial Junior Hockey League, Ă©Ă©n niveau onder de sterke Ontario Hockey League. Gallagher toonde zich daar de afgelopen seizoen een speler die makkelijk punten maakte.

De slechts 21-jarige aanvaller kwam vorig jaar uit voor Newmarket. In 49 wedstrijden kwam hij tot 24 goals en 32 assists. In totaal speelde hij de afgelopen jaren voor vijf verschillende teams in verschillende jeugdliga's in Ontario. Volgens zijn agent David Imonti heeft hij verschillende aanbiedingen om met een beurs te gaan studeren naast zich neergelegd om in Den Haag te gaan spelen.

De 22-jarige Brian Dillon maakte vorig seizoen al de overstap naar Europa. Hij speelde het afgelopen jaar voor Partizan Belgrado in de Servische liga. In zestien wedstrijden kwam hij hier tot vijf goals en dertien assists, waarmee hij de topscorer van zijn ploeg zou zijn geweest. Daarvoor speelde hij een jaar voor Kent State University in de Amerikaanse college-competitie, alwaar hij volgens zijn agent tot verdediger van het jaar werd gekozen.

Dillon is een aanvallend ingestelde verdediger, die ook een verleden heeft bij verschillende lagere jeugdteams in Canada. Door het aantrekken van het Canadeze duo groeit het importcontigent bij de Hagenezen tot drie. Zondag werd al de transfer van Matt Armstrong bekendgemaakt. Daarnaast werd toen de overgang van doelman Martijn Maghielse van Heerenveen naar Den Haag bekendgemaakt, alsmede het bijtekenen van een deel van de selectie van vorig seizoen. Onder leiding van de nieuwe coach Alexander Jacobs gaat Wolves bouwen aan een combinatie van jonge Nederlandse spelers en imports.