Bekerfinale 2018 H Ijs Flyers 02

6 januari 201918:00

Door Joep Meijsen

Den Haag weer locatie voor bekerfinale

De Nederlandse bekerfinale wordt net als vorig jaar in de Uithof in Den Haag gespeeld. De wedstrijd wordt op zondag 3 februari om 15.00 uur gespeeld.

De datum van de bekerfinale was al langer bekend, maar de speellocatie is pas nu toegewezen. Den Haag plaatste zich afgelopen woensdag als eerste voor die finale door de beslissende derde wedstrijd in de halve finaleserie tegen Geleen te winnen. Hijs Hokij moet nog enkele dagen wachten op het antwoord op de vraag wie de tegenstander wordt op 3 februari. Komende woensdagavond spelen Heerenveen en Nijmegen hun beslissende wedstrijd om het tweede ticket voor de finale.

Vorig jaar was de hal in Den Haag met 2600 toeschouwers uitverkocht en won de Haagse ploeg onder het toeziend oog van de NOS ten koste van Heerenveen de beker door met 3-7 te winnen. Volgens bondsdirecteur Rob van Rijswijk was het succes van de finale van vorig jaar een belangrijke reden om terug te keren naar De Uithof. 'De bekerfinale was vorig jaar één van de hoogtepunten van jaar. Complimenten voor de manier waarop de organisatie in Den Haag toen de finale heeft georganiseerd en het was ook vanuit publicitair en financieel perspectief een succes.'

Informatie over de kaartverkoop volgt zo spoedig mogelijk.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Delen