Hys goal vs trappers 150213

15 februari 201323:19

Den Haag wint topper van Tilburg

De top vier van de eredivisie kwam vrijdagavond in actie. Den Haag won thuis met 4-3 van Tilburg Trappers ondanks een late comeback van de bezoekers. In Heerenveen won Friesland Flyers met 3-2 van Eaters Geleen.

Den Haag – Tilburg

De Uithof was volgestroomd met meer dan 2000 bezoekers voor de absolute kraker in de Eredivisie. De nummers 1 en 2 van de ranglijst bleken in de eerste periode gewaagd aan elkaar. Na iets meer dan een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Eddie Delgrosso verschalkte Ian Meierdres op aangeven van Levi Houkes en Marco Postma.

Den Haag begon sterk aan de tweede periode. Toch duurde het nog dertien minuten voordat de 2-0 viel. Met Josh Prudden op de Tilburgse strafbank, verdubbelde Nico Sachetti de Haagse voorsprong. Vier minuten later leek de wedstrijd beslist. Tim Coffman kreeg een grote kans namens Trappers maar zag zijn inzet gekeerd worden door Tomas Pek. Vlak daarna profiteerde Marco Postma van gerommel in de Tilburgse verdediging: 3-0.

Trappers kwam na de tweede pauze echter sterk terug. Via goals van Tim Coffman, Casey Fazekas en Jeffrey Melissant stond na dertien minuten gewoon weer een gelijke stand op het scorebord. Toch liet Tilburg de kans op een succes glippen. Een minuut na de gelijkmaker van Melissant, viel de game-winning goal. Ian Meierdres liet zich verrassen door een inzet van Mike Hoffman: 4-3.

Met nog vier wedstrijden te gaan, heeft Den Haag nu een voorsprong van vier punten op Trappers. Beide ploegen ontmoetten elkaar nog wel in Tilburg op zondag 24 februari. Den Haag gaat morgen op bezoek in Amsterdam, Tilburg speelt zondagavond thuis tegen Friesland Flyers.

Friesland Flyers – Eaters Geleen

Friesland Flyers komt nog dicht in de buurt van de tweede plek. De Friezen wonnen in eigen huis met 3-2 van Geleen. Door deze zege is het gat met Tilburg Trappers verkleind tot vijf punten. Zondag kan Flyers in Tilburg het gat zelfs naar twee punten brengen.

Voor Geleen was het een bewogen week met het faillissement van de stichting achter Eaters. Een doorstart onder een nieuwe stichting begon in Heerenveen. Na dertig seconden in Thialf lag de puck al voor het eerst in het doel. Michael Nason klopte Sami Heinonen: 1-0. De eerste minuten waren voor de thuisploeg, daarna kwam Eaters meer in de wedstrijd.

In de tweede periode leverde een sterke fase van Geleen de gelijkmaker op. In de 33e minuut scoorde Akim Ramoul met een powerplaygoal de 1-1. Ondanks het Limburgse overwicht in deze periode, ging Flyers toch met een voorsprong richting de kleedkamers. Twee minuten voor tijd zette Jeffrey Martens zijn ploeg op 2-1.

Aan het begin van de laatste periode sloeg Michael Nason weer toe. De Canadees wist voor de tweede maal deze avond binnen een minuut Sami Heinonen te passeren: 3-1. Flyers wist die voorsprong vast te houden tot het einde. Pas in de laatste seconde produceerde Jeffrey Mens de aansluitingstreffer voor Geleen en bepaalde daarmee de eindstand op 3-2.

Geleen blijft door de nederlaag op de vierde plek en mag zondag thuis aantreden tegen Herentals.