Hys joly skate close 1213

20 december 201322:25

Door Joep Meijsen

Den Haag zet Geleen opzij

Den Haag was in eigen huis Geleen met 6-2 de baas.

Bij Den Haag kreeg Jacob van Duin de start van coach Dave Hyrsky. Het was een bijzondere avond in Den Haag. Ook daar lieten ijshockeysupporters hun hart spreken. Net als komende zondag in Geleen zou ook hier na het eerste doelpunt het ijs worden bedolven met knuffelberen voor het goede doel.

Dat was echter lang wachten. Den Haag schiep zich wel kansen in de openingsperiode, maar stuitte veelal op doelman Edward Noortman die bij Eaters het doel verdedigde. Eaters kreeg vroeg in de tweede periode zelfs de beste kans om de score te openen, maar Akim Ramoul slaagde er niet in een penaltyshot te converteren.

Het was uiteindelijk Ronald Wurm die de ban brak na zes minuten in de tweede periode. Amper een minuut later was het opnieuw raak, via Raphael Joly. Hoewel Luca Heutmaekers iets terugdeed namens Eaters, zorgde Les Reaney er in de slotminuut van de periode voor dat Den Haag met een redelijke voorsprong kon gaan rusten.

In het slotstuk van de wedstrijd werd definitief afstand genomen. In de openingsminuut werd de 4-1 gescoord. Alan van Bentem pikte ook nog een goaltje mee, alvorens Joly zijn derde goal van de wedstrijd scoorde. Kay Gielen zorgde in de slotfase voor nog wat vreugde voor Eaters.