Flyers Dennis Scheur

20 juni 201818:50

Door Joep Meijsen

Dennis Schreur neemt afscheid bij Flyers

Heerenveen presenteert morgen de nieuwe assistent van hoofdcoach Mike Nason. Dennis Schreur geeft na drie jaar in de bank bij Unis Flyers de voorkeur aan zijn maatschappelijke loopbaan.

Dat heeft de club bekendgemaakt. Nason en Schreur werkten in totaal vijf seizoenen samen. Eerst twee jaar bij het team in de eerste divisie van Heerenveen en de afgelopen drie jaar in de Beneliga. De combinatie tussen werken en coachen werd echter steeds lastiger voor Schreur, die veel nieuwe kansen krijgt op zijn werk en meer uren kan gaan werken. 'Ik ben bevoorrecht geweest dat ik de afgelopen jaren in deze rol bij UNIS Flyers betrokken mocht zijn. Het was erg leerzaam en ik heb ontzettend genoten', vertelt Schreur.

Voorzitter Henk Hoekstra van Flyers bedankt hem voor zijn bijdrage. 'Schreur was onderdeel van een succesvol coaching duo. Mede door zijn inbreng beschikken wij al enkele seizoenen over de minst gepasseerde verdediging.' De 32-jarige Schreur speelde eerder zelf in de Eredivisie bij Flyers. Als assistent-coach won hij twee landstitels, twee nationale bekers en een Beneliga-kampioenschap. Afgelopen jaar stond Flyers in alle finales die de ploeg kon halen.

Morgenochtend wordt duidelijk wie er komend seizoen naast Mike Nason staat in de bank bij de Friese club.Delen