Beneliga logo 2015

27 februari 201623:26

Derde plek voor Luik; Bossche zege

Luik stelde zaterdagavond de derde plaats in poule B veilig met een zege op Tilburg. Den Bosch won op het nippertje zijn derde wedstrijd van het seizoen, Heerenveen was te sterk voor Nijmegen, Zoetermeer sloot af met een nipte zege op Dordrecht en Leuven won van Heist.

De eerste twee series in de play-offs staan vast. Door de 6-3 overwinning van Luik op Tilburg eindigt Bulldogs derde en mag dus in de kwartfinales van de play-offs tegen de nummer twee van Poule A spelen, Heerenveen. Nijmegen, dat verloor van Flyers, wordt vierde en speelt derhalve tegen Herentals. Beide teams uit Poule A hebben thuisvoordeel in de best-of-two.

Gaetan Rondia was belangrijk voor Luik, dat vroeg achterkwam in de wedstrijd, maar daarna uitliep naar een 5-1 overwinning. De voormalige Belgische jeugdinternational scoorde drie keer. Alexandre Bremer, Florian de Vreindt en Loris Darques namen de rest van de productie voor hun rekening. Elia Urlings opende de score nog en in in de laatste twaalf minuten kwamen Sander Horvers en Bram van Uden nog tot scoren. Trappers moet zondagavond afwachten als duidelijk wordt of Amsterdam of Den Haag de tegenstander wordt.

Door de zege van Luik was het voor Nijmegen al niet meer mogelijk om derde te worden. In een speciale wedstrijd die in het teken stond van de kankerbestrijding verloor Devils met 5-1 in Heerenveen. Tony Demelinne had twee goals, Ronald Wurm drie assists, terwijl ook Pippo Limnell Finocchiaro, Yan Turcotte en Brent Janssen tot scoren kwamen. De tegengoal kwam van de stick van Eric Hoogvliets.

Den Bosch sloot het seizoen op positieve wijze af met een 4-6 overwinning in Eindhoven, al moest scheidsrechter Van Grinsven in de slotfase een reeks straffen uitdelen wegens fighting en roughing. Den Bosch stond halverwege de wedstrijd met 4-2 achter, maar scoorde daarna vier goals op rij. Voor beide teams was het de laatste wedstrijd van het seizoen. Justin Evers en Mark Schra namen beiden drie goals voor hun rekening en daarmee de volledige productie van Den Bosch. Deniss Baskatovs, Willem Bless en Filip Martinec (2) scoorden namens Eindhoven.

Captain Joy Turpijn zorgde er in overtime voor dat Zoetermeer Panters het seizoen toch met een overwinning afsloten. Dordrecht kwam in de tweede periode op voorsprong via Bart Vink, Panters sloeg in de slotperiode terug via Jeffrey Melissant en Jurryt Smid, maar Levi Boer dwong vijf minuten voor tijd overtime af, waardoor Dordrecht het seizoen ook afsluit met een punt.

Maxime Pellegrims hielp zijn Leuven Chiefs aan de overwinning thuis tegen Heist op den Berg. De Belgische international had drie goals en een assist in de 4-3 zege, met Wehebe Darge de andere goalscorer. Die laatste treffer acht minuten voor tijd was de winnende. Marek Ziarni trof twee keer doel namens Heist, terwijl ook Peter Bartek tot scoren kwam.