Eaters score kemphanen 081011

9 oktober 201100:00

Derde zege op rij voor Eaters

Geleen won zaterdagavond de wedstrijd in Eindhoven met 5-1. Ian McDonald was de uitblinker aan de kant van Eaters met twee goals en een assist. Voor Kemphanen was het de tweede nederlaag in twee dagen.

De uitslag viel wellicht wat hoger uit dan volgens de verhoudingen in de wedstrijd verdiend was, maar Eaters was over zestig minuten wel de betere ploeg in de Lichtstad. Met de snelle transitie tussen verdediging en aanval schiep Geleen zich voldoende kansen voor de ruime zege die uiteindelijk op het scorebord verscheen.

Eaters kwam tijdens de eerste de beste powerplay op voorsprong. Met de vanuit Geleen naar Eindhoven overgestapte Niko Suoraniemi op de strafbank werd de puck van dichtbij over de lijn geduwd, waarbij de goal op naam van Erik Tummers kwam. Kemphanen reageerde op de achterstand door meer druk te zetten op het doel van Sami Heinonen, die verschillende keren moest ingrijpen op afstandschoten.

De gelijkmaker viel na twaalf minuten toen Marcel Kars een mooie schaatsactie afrondde met een schot in de bovenhoek. Alweer de derde goal voor de international in dienst van Kemphanen. Eaters begon in de tweede periode beter te spelen en kwam na 27 minuten voor de tweede keer op voorsprong. Ian McDonald reageerde goed op voorbereidend werk van Michael Looby. Diezelfde Looby stond aan de basis van de goal die Jeffrey Mens zeven minuten later maakte om de Geleense voorsprong te verstevigen.

Die derde Geleense goal viel tijdens de sterkste fase van Kemphanen in de wedstrijd die prima werd geleid door Pascal Keus. Vooral de lijn van Paul Vincent zorgde voor gevaar voor het doel van Sami Heinonen. Eindhoven slaagde er echter niet in om de kansjes om te zetten in doelpunten en de ploeg kreeg prompt de beslissende goal om de oren.

Kemphanen bleef het ook in de derde periode proberen, maar liep daarmee in het mes van Eaters. Eerst was het Shawn Collymore die een uitbraak afrondde met een mooi schot in de bovenhoek, vervolgens was het de beurt aan Ian McDonald om te laten zien wat hij in huis had met een fraai doelpunt. Coach Chris Eimers van Geleen. ‘Ian is een flegmatieke speler, zoals ze vroeger altijd linksbuitens in het voetbal noemden. Als ze goed zijn, zijn ze ook heel goed. Hij heeft goede handen voor een lange speler en is sneller dan je denkt.'

De coach was tevreden over wat hij zag van zijn team. ‘We maakten het ons in de eerste periode moeilijk door te vaak verkeerde oplossingen te kiezen, maar we hebben uiteindelijk denk ik verdiend gewonnen. Een 5-1 overwinning in een uitwedstrijd is een goed resultaat, vooral omdat Eindhoven ook gewoon een goede ploeg heeft met veel talent.'

Eaters vervolgt het seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen Amsterdam, waarin Rowan Delil de start krijgt. Kemphanen heeft een paar dagen rust voordat komende vrijdag de uitwedstrijd tegen Tilburg Trappers op het programma staat.