Trappers stappegoor fisheye binnen 112

23 augustus 201308:12

Door Joep Meijsen

Destil-overval: update (2)

Destil is per direct gestopt met de sponsoring van de jeugdtak van Tilburg Trappers. Eén of meer jeugdspelers van de club worden ervan beschuldigd betrokken te zijn bij een gewapende overval op de directeur van de onderneming. Inmiddels zijn meer details duidelijk.

Destil blijft wel de naamsponsor van de hoofdmacht van de recordkampioen. Vrijwilligers, ouders en coaches van de jeugdafdeling zijn recent per brief of de hoogte gesteld van de gang van zaken. De seizoensstart van de jeugdafdeling van Trappers komt niet in gevaar, zo meldt de brief.

De directeur van Destil, één van de meest loyale sponsoren in de Nederlandse ijshockeywereld werd eind vorig jaar in zijn huis in Moergestel overvallen. Het betrof een zeer gewelddadige roof, waarbij met een vuurwapen werd gedreigd en ook daadwerkelijk een schot gelost werd.

Trappers laat inmiddels aan IJshockey.com weten dat er geen jeugdspeler van de club betrokken was bij de daadwerkelijke uitvoering van de overval. De speler(s) in kwestie worden ervan verdacht bij te hebben gedragen aan de voorbereiding van de overval.

Omroep Brabant meldt dat dit voorjaar vijf verdachten zijn opgepakt voor de overval, waaronder dus minimaal één lid van de jeugdafdeling van Tilburg Trappers. Twee zitten nog vast, de andere drie zijn in afwachting van behandeling van de zaak op vrije voeten gesteld. Komende maandag behandelt de rechtbank in Breda de zaak pro forma.

Het slachtoffer van de overval, Gert-Jan van Eck, zegt tegen Omroep Brabant te overwegen aan het eind van dit seizoen helemaal te stoppen met het sponsoren van Trappers. 'Graag wil ik deze periode snel afsluiten. Voor mij is ijshockey mijn lust en mijn leven, en dat plezier hebben ze me afgepakt.'