31 december 200800:00

Door Joep Meijsen

Devils/Eaters sluiten af met winst

Nijmegen Devils en Geleen Eaters sloten de jaargang 2008 af met zeges. Devils klopte Utrecht, terwijl Eaters in eigen huis Eindhoven de baas was.

Geleen Eaters - Eindhoven Kemphanen

Ruim honderd strafminuten deelde scheidsrechter Jean Paul de Brabander uit in het met 2-1 door de thuisploeg gewonnen duel. Ruim duizend toeschouwers zagen hoe Evan Shaw Eaters aan het eind van de eerste periode op voorsprong zette tijdens in dubbele powerplay. Omdat direct daarna meer straffen volgden, kon Lance Herauf in de openingsminuut van de tweede periode de voorsprong verdubbelen.

Kevin Galerno deed nog wel iets terug namens Eindhoven, maar de ploeg van Leo van den Thillart kon in de resterende speeltijd geen gelijkmaker afdwingen. Komende zaterdag mag Geleen op bezoek in Utrecht. Eindhoven ontvangt een dag later 's middag om vijf uur Den Haag.

Utrecht Dragons - Nijmegen Devils

Vijf goals in de tweede periode waren genoeg om Nijmegen Devils een 3-5 zege te bezorgen in de wedstrijd in Utrecht. Marco Postma en Matt Armstrong namen ieder twee goals voor hun rekening, TJ Sakaluk had een goal en een assist en Timothy Gerritsen, Brad Smulders en Stephan Kreuzmann hadden ieder twee assists. Voor Utrecht scoorden Andrew Scampoli, John Versteeg en Boris Varga.

Bij Nijmegen maakte doelman Corey Wogtech zijn debuut in de eredivisie in een verder zeer krappe selectie. Bij Utrecht kreeg Wouter Leenen zijn tweede start op rij. Geleen mag zaterdag op bezoek in Utrecht. Nijmegen mag diezelfde avond aan de bak in Heerenveen.