Melissant Nijmegen Devils

21 december 201923:06

Devils en Flyers winnen eerste duel in halve finale

In Nederland en België stonden vanavond de eerste duels van de halve finale in de bekercompetitie op het programma. Alle uitploegen waren vanavond de sterkste, Heerenveen en Nijmegen wonnen in de Nederlandse halve finale. Luik en Herentals stevenen af op wederom een Belgische bekerfinale.

Cairox Hijs Hokij Den Haag – Select 4-U Devils Nijmegen

Bij Nijmegen is de defensieve ziekenboeg net op tjd minder vol. Devils moest het in Den Haag doen zonder Nick de Jong, Boris van Bergen en Jake Hendriks. De nieuwe aanwinst Jan Jarabek was ook van de partij tegen Hijs, dat afgelopen week afscheid nam van de Canadees Jesse Gabrielle. De belangrijke Doug Rose keerde wel terug in de line-up.

Den Haag opende de score na twaalf minuten via captain Alan van Bentem. Na de pauze sloeg Nijmegen toe met maar liefst drie doelpunten. Een straf tegen Thomas Roosendaal leverde na 22 minuten de eerste Nijmeegse powerplay op. Dat leverde ook meteen de gelijkmaker op via Jeffrey Melissant, oud-speler van Hijs. In de 28e minuut kwam Devils voor het eerst op voorsprong via oud-jeugdinternational Wessel Copier. Vier minuten later was het weer raak voor Nijmegen op de powerplay via opnieuw Melissant: 1-3.

Een kwartier voor tijd bracht Joey Oosterveld de spanning terug in de wedstrijd. Zeven minuten na de Haagse aansluitingstreffer was het weer de Nijmeegse powerplay die resultaat opleverde. Ditmaal was het Jurryt Smid die wist te scoren en daarmee de eindstand bepaalde op 2-4. Morgen volgt het tweede duel in Nijmegen.

Archieffoto: Paul Nicolaassen (ijshockeyfoto.nl)

Microz Eaters Limburg – UNIS Flyers Heerenveen

Flyers is bezig aan een ijzersterk seizoen en liet dat vanavond ook weer zien in Glanerbrook. De Slowaak Adam Bezak zette Flyers na vier minuten op voorsprong. Bezak was eerder dit seizoen al goed voor de winnende goal in het eerste duel dit seizoen tussen deze ploegen. Halverwege de tweede periode verdubbelde Pippo Limnell de score voor Heerenveen. Vlak voor het verstrijken van de tweede periode deelde Flyers nog een mokerslag uit. In de 40e minuut scoorde Lars den Edel met een powerplaygoal de 0-3

Eaters kon geen comeback afdwingen in de derde periode. Nick Verschuren scoorde nog wel acht minuten voor het einde de 1-3. Verschuren scoorde vorig weekend volop voor Oranje in Barcelona.

Morgen wacht voor Eaters een loodzware klus in Thialf voor het tweede duel van deze halve finale.

Belgische halve finales

In België wordt de bekerfinale de afgelopen jaren gedomineerd tussen Luik en Herentals. Beide ploegen wonnen vandaag ook het eerste duel. ERA Renomar HYC Herentals boekte een ruime 1-9 zege op Golden Sharks Mechelen. De thuisploeg miste onder andere Olivier Bouchard en import Mike Robinson. De nieuwe speler Kevin Miller maakte wel zijn opwachting voor Sharks. Preston Shupe en Mitch Morgan waren belangrijk voor Herentals met respectievelijk vier en drie goals.

Bulldogs Luik won knap met 3-5 tegen Chiefs Leuven. Luik scoorde driemaal in de tweede periode en leek daarmee een beslissende 0-3 voorsprong te pakken. Leuven kwam in de slotminuut van de tweede periode terug via een doelpunt van Dean Thurura. Dat gaf Leuven vleugels in de derde periode want al snel scoorde Alec James de 2-3 en na zeven minuten bracht Boris Kolyasnikov Leuven langszij: 3-3.

Toch pakte Luik in de laatste zes minuten de overwinning. Brian Kolodziejczyk scoorde eerst de 3-4 en net voor de zoemer schoot Alexandre Bremer de puck in het lege net. Zijn tweede goal van de avond bracht de eindstand op 3-5.