Nijmegen Devils bank 2017

5 april 201810:11

Door Joep Meijsen

Devils haalt Canadees Reed binnen

Ahoud Devils Nijmegen heeft zijn eerste import voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Het gaat om de 25-jarige Canadees RJ Reed, die vorig jaar onder meer in de regionalliga in Duitsland speelde.

De 25-jarige Canadees speelde vorig jaar negentien wedstrijden voor Herford, dat uitkomt in de regionalliga in Noordrijn-Westfalen, waarin hij liefst veertig doelpunten en 21 assists voor zijn rekening nam. Daarna speelde hij ook nog een deel van het seizoen op het vierde niveau in Zweden, waar hij in dertien wedstrijden dertien punten op zijn naam bracht. De uit Millet, Alberta afkomstige linkervleugelaanvaller speelde zijn jeugdijshockey grotendeels in de Alberta Junior Hockey League waar hij met 184 punten in 213 wedstrijden een zeer productieve speler was.

Na zijn jeugdloopbaan speelde hij twee jaar in een zogenoemde senior-league voor de voormalige Allan-cup-winnende Stony Plain Eagles. In 2016-17 maakte hij in Zweden zijn profdebuut in Division II. 'Nijmegen kan komend seizoen genieten van RJ Reed, absolute goalgetter, fantastische techniek, een snoeihard schot. Een aanvaller die daar waar nodig ook fysiek zijn mannetje kan staan', zo wordt de speler aangekondigd.

De aanvaller is 1,85 meter groot en weegt 80 kilo. Het is de derde nieuwe speler in de selectie van Nijmegen voor volgend jaar. Eerder deze week werd bekend dat doelman Deniz Mollen de overstap maakt vanuit Eindhoven. Eerder was al bekend dat verdediger Roderick van den Hout vanuit de Lichtstad naar Nijmegen verhuist. Ook verlengden Nick de Jong en Jeffrey Vermeulen hun overeenkomst met de halve finalist in de play-offs.

Lees ook: Deniz Mollen stapt over naar Nijmegen