Devils deschenes intro 0910

18 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Devils haalt ervaren forward

Nijmegen Devils heeft de 30-jarige aanvaller Nick Deschenes aangetrokken. Deze heeft de afgelopen anderhalf jaar niet gespeeld, maar kwam daarvoor onder meer uit op het tweede niveau in Duitsland en de hoogste divisie in Italië.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. In het seizoen 2006-07 speelde hij in Italië voor SG Cortina. Hier had hij in 32 wedstrijden 18 goals en 19 assists, waarmee hij de nummer drie was op de topscorerslijst van zijn team. In de play-offs voegde hij hier nog drie goals en vijf assists in acht wedstrijden aan toe. Cortina won dat jaar de nationale titel in Italië. Deschenes kreeg zijn opleiding bij de prestigieuze Yale University, waar hij vier jaar speelde. In die tijd maakte hij 36 goals en pakte hij 51 assists mee.

Hij begon zijn profloopbaan in Noord-Amerika, waarbij hij wisselend uitkwam voor Trenton Titans in de East Coast Hockey League en de een niveau hoger in de AHL spelende Philadelphia Phantoms. In 2005-06 maakte hij de overstap naar de Duitse Tweede Bundesliga, waar hij in Kaufbeuren een nieuwe club vond. In 51 wedstrijden daar had hij 28 goals en 18 assists.

‘Ik ben een powerforward die in allerlei situaties kan spelen, aanvallend en verdedigend. Ik heb anderhalf jaar niet gespeeld en weet niet wat ik kan verwachten. Ik ben al hard aan het trainen en verwacht dat ik er straks conditioneel klaar voor ben', zegt hij in de krant. Opvallend is dat hij zich in Nijmegen ook gaat bezighouden met het brouwen van bier. Nijmegen Devils heeft voor hem een plek gevonden bij een lokale brouwerij. Deschenes wil van bierbrouwen zijn vak maken na zijn ijshockeyloopbaan.