Devils mjelleli intro 0910

19 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Devils haalt ook een forward

Nijmegen Devils heeft de 26-jarige aanvaller Marty Mjelleli gecontracteerd. De voormalige speler van St. Cloud State University op het hoogste Amerikaanse collegeniveau geldt als een snelle, vaardige vleugelaanvaller.

Mjelleli is afkomstig uit Faribault in de Amerikaanse staat Minnesota. Als junior speelde hij voor verschillende teams in de Canadese juniorenliga BCHL. Daarna maakte hij de overstap naar de Amerikaanse jeugdcompetitie USHL. Zijn beste jaar in die liga had hij voor Des Moines Buccanneers, toen hij in zestig wedstrijden 21 goals en 36 assists voor zijn rekening nam.

De nieuwe Nijmegen-aanvaller verwierf een beurs voor St. Cloud State University, waar hij in totaal vier seizoenen zou spelen en ook nog cum laude zou afstuderen in marketing en communicatie. In totaal speelde hij 71 wedstrijden voor zijn college, waarin hij zeven goals en veertien assists zou meepikken. Vorig jaar werd hij prof in de East Coast Hockey League, maar vanwege een blessure moest hij na zestien wedstrijden afhaken. Hij maakte het seizoen vol als assistent-coach bij Des Moines, waar hij ook als junior gespeeld heeft.

Mjelleli is de zesde nieuwkomer in een Nijmegen-team dat fors anders lijkt te worden dan vorig seizoen. Coach Frank Gentges is vertrokken en neemt verdedigers Stephan Kreuzmann en Lorenz Schneider mee. Ook Geleen-doelman Benjamin Finkenrath heeft in Dortmund getekend. De Nijmeegse goalie Boris Ackers speelt komend jaar in Bad Nauheim. Devils trok eerder Marty Dams, Max van Lieshout, Yordie Mater, Kevin Bruijsten en Dylan Kost aan. Van het team van vorig jaar tekenden Rick Wijnen en Timothy Gerritsen bij.