2012 1010

17 december 201921:10

Door Joep Meijsen

Devils haalt Slowaak Jarabek binnen

Ahoud Devils Nijmegen heeft de komst van de Slowaakse verdediger Jan Jarabek bekendgemaakt. Hij is de opvolger van de snel vertrokken Finse import Henri Sandvik.

Jarabek is gisteren aangekomen in Nederland en trainde dinsdagavond voor het eerst mee bij Nijmegen. Hij ondertekende daarna een contract voor het resterende deel van het seizoen. De nieuwe aanwinst van Devils speelde de afgelopen twee jaar op het tweede niveau in Slowakije en kwam dit jaar uit voor Bad Kissingen in de Bayernliga in Duitsland. Die club moest echter eind vorige maand definitief opgeven vanwege problemen met de ijshal.

De 30-jarige Jarabek brengt veel ervaring mee naar Nijmegen. Zo speelde hij langere en kortere tijd op het hoogste niveau in eigen land, op het hoogste niveau in Kazachstan, op het hoogste niveau in Denemarken en op lager niveau in Duitsland, Groot-Brittanniƫ en Zweden. Ook was hij actief in Hongarije.

Nijmegen doet er alles aan om de verdediger voor komend weekeinde al speelgerechtigd te krijgen. Dan staat voor Nijmegen de dubbel tegen Den Haag in de halve finales van de nationale beker op het programma. Devils nam onlangs na twee wedstrijden vanwege persoonlijke redenen afscheid van de Fin Sandvik.

Foto: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)