30 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Devils legt Mark Wires vast

Nijmegen Devils heeft de 25-jarige Canadees Mark Wires gecontracteerd. De aanvaller was vorig jaar topscorer bij de Rocky Mountain Rage in de Central Hockey League in de Verenigde Staten en heeft ervaring in de East Coast Hockey League.

Wires is de vierde nieuwkomer bij Nijmegen in enkele weken. Eerder al werden de Canadezen Tom Yawney en Mike Rice gecontracteerd, terwijl Nick de Jong terugkeerde uit Frankrijk. Nijmegen staat op dit moment laatste in de bekercompetitie, nog zonder overwinning. Wel werden punten gepakt door in eigen huis overtime af te dwingen tegen Den Haag en Heerenveen.

De uit North York, Ontario afkomstige Wires bracht vorig seizoen in 54 wedstrijden negentien doelpunten en 31 assists op zijn naam voor de Rocky Mountain Rage. Daarvoor speelde hij onder meer voor vier verschillende clubs in de East Coast Hockey League en was hij actief voor een ander team in de Central Hockey League. Zijn voornaamste ijshockeyopleiding kreeg Wires bij Bowling Green State University, dat op hoog universiteitsniveau in de Verenigde Staten spelt. Samen met Rice zou Wires dit seizoen oorspronkelijk bij Erfurt in de Duitse Oberliga uitkomen. Een proefcontract daar werd echter niet omgezet in een definitieve overeenkomst.

Volgens Nijmegen is Wires een creatieve ijshockeyer, die anderen beter laat spelen en ook zelf zijn doelpunten mee kan pakken. De speler moet de jonge formatie van speler-coach Rob Meanchoff verder helpen op weg naar volwassenheid. Nijmegen Devils speelt dit seizoen met een grotendeels Nederlandse selectie, waarvan een groot deel van de spelers geen of weinig ervaring heeft op eredivisieniveau.